Κρήτη: Έρανος για να γίνει η κηδεία του 6χρονου Νικόλα στην Αλβανία - «Ήταν ιδιαίτερα αγαπητό παιδί»

«Δεν υπήρχε κάποιος να το δει εκείνη την στιγμή το παιδί. Όταν το είδαν κάποιοι ήταν αργά», είπε ο Δήμαρχος Βίαννου
Κρήτη: Έρανος για να γίνει η κηδεία του 6χρονου Νικόλα στην Αλβανία - «Ήταν ιδιαίτερα αγαπητό παιδί»
3'

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τον θάνατο ενός 6χρονου παιδιού από πνιγμό στην παραλία της Άρβης στο Ηράκλειο χθες το μεσημέρι.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 6χρονο Νικόλα, με καταγωγή από την Αλβανία ο οποίος πνίγηκε την ώρα που κολυμπούσε και ανασύρθηκε νεκρός στην περιοχή της Άρβης. Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησε για το περιστατικό, ο δημαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης.

«Το παιδί ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του, που ήταν στο σπίτι με το μωρό της οικογένειας, που είχε έρθει στην ζωή πριν από λίγους μήνες και πήγε για μπάνιο στην θάλασσα. Ο πατέρας ήταν σε οικοδομή για το μεροκάματο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε κάποιος να το δει εκείνη την στιγμή το παιδί. Όταν το είδαν κάποιοι ήταν αργά, δυστυχώς για τον μικρό Νικόλα, παρά την μεγάλη κινητοποίηση που έγινε», επισήμανε ο δήμαρχος, ενώ τόνισε πως «το παιδί ήταν ιδιαίτερα αγαπητό και στον παιδικό σταθμό Βιάννου που πήγαινε μέχρι προσφάτως και στο δημοτικό που πήγε φέτος».

Αξίζει να σημειωθεί πως έγινε προσπάθεια να επανέλθει στην ζωή και με χρήση του απινιδωτή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, αλλά ήταν ήδη αργά...

Μισή ώρα προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Νικόλας εντοπίστηκε να επιπλέει μπρούμυτα στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του οικισμού της Άρβης και κατευθείαν κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ οι περαστικοί μαζί με γιατρό προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί με απινιδωτή και στη συνέχεια διακομίστηκε με το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε. Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Έρανος για τη κηδεία του 6χρονου

Ο πολιτιστικός σύλλογος με μια ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ανακοίνωσε και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου για την ανεύρεση του ποσού ώστε να γίνει η κηδεία του παιδιού στην Αλβανία.

Η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού συλλόγου Άρβης έπειτα από το τραγικό συμβάν που έγινε στο χωριό μας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής: Να εκφράσει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Να καλύψει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του παιδιού στην πατρίδα του.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης, θα προβεί σε έρανο αύριο Κυριακή 2/7 από τις 6 στο χωριό.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή