Απόστολος Λύτρας: Το πρώτο βράδυ στο VIP κελί - Ποιοι τον επισκέφθηκαν - Πόσο θα μείνει στη φυλακή

Το πρώτο βράδυ στον Κορυδαλλό πέρασε ο Απόστολος Λύτρας την Πέμπτη 20 Ιουνίου 
Απόστολος Λύτρας: Το πρώτο βράδυ στο VIP κελί - Ποιοι τον επισκέφθηκαν - Πόσο θα μείνει στη φυλακή
InTime/Φωτογραφία Αρχείου
3'

«Παγωμένο» παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα.

Ο Απόστολος Λύτρας, που πήρε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης το δρόμο για τις φυλακές, έκανε από την πρώτη στιγμή τα πάντα για να το αποφύγει.

«Ζήτησα συγγνώμη και σου ζητάω και τώρα. Ζήτησα να μπω σε θεραπευτικό πρόγραμμα. Μακάρι κάποια στιγμή να με συγχωρέσεις για την πράξη μου», είχε πει.

«Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία», είχε αναφέρει.

Στις αιτιάσεις του ποινικολόγου, αλλά και στα μηνύματα που εκείνος έστελνε σε ομάδα στο viber, η σύζυγός του δεν του απευθύνθηκε ούτε μία φορά. Η τελευταία φορά που το έκανε ήταν όταν τον παρακάλεσε για να την πάει στο νοσοκομείο, μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε.

Πρώτη νύχτα σε VIP κελί

Ο δικηγόρος πέρασε το πρώτο βράδυ στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως ορίζει το πρωτόκολλο αρχικά οδηγήθηκε σε έναν ειδικό χώρο κράτησης για covid, όπου αν και προβλεπόταν να παραμείνει για 5 ημέρες, το τεστ βγήκε αρνητικό κι έτσι πήγε απευθείας στην ΣΤ' πτέρυγα ή αλλιώς VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατούνται επίορκοι αστυνομικοί και πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πρόκειται για την πτέρυγα που κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει «πρωταγωνιστές» πολύκτροτων υποθέσων, όπως τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Αποτελεί το μοναδικό στις φυλακές Κορυδαλλού που δεν γίνονται σχεδόν ποτέ φασαρίες και φιλοξενούνται πρόσωπα που έχουν εκτεθεί στα φώτα της δημοσιότητας και κινδυνεύει η ζωή τους.

Μέχρι στιγμής, τον Απόστολο Λύτρα έχουν επισκεφθεί δύο άνθρωποι. Πρόκειται για τον δικηγόρο του και την αδερφή του, η οποία μεταξύ άλλων του πήγε στη φυλακή και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί ο ποινικολόγος, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του.

Οι δικηγόροι του θα μπορούν να τον επισκέπτονται κάθε πρωί, από Δευτέρα έως Παρασκευή ενώ οι συγγενείς του, μπορούν να τον επισκεφθούν τα πρωινά ή το μεσημέρι.

Πιο αυστηρά μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία

Ο γιατρός, που εξέτασε την σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και διαπίστωσε ότι τα χτυπήματα προήλθαν από χέρι, ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Το πλαίσιο, μάλιστα, που ρυθμίζει τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυστηροποιείται περαιτέρω, με τους κατηγορούμενους για κακούργημα να προφυλακίζονται και σε κάποιες περιπτώσεις να φορούν βραχιολάκι ή να τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στα νέα μέτρα προβλέπεται επίσης:

– Έκτιση ποινών χωρίς αναστολή,
– Προσωρινή κράτηση έως 6 μήνες ακόμη και για πλημμεληματικού χαρακτήρα παραβάσεις,
– Κράτηση έως 5 ημέρες για αυτόφωρα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας,
– Επιβολή περιοριστικών όρων πριν τη δίωξη.

Κι όλα αυτά, σε μία περίοδο κατά την οποία το φαινόμενο παρουσιάζει μεγάλη έξαρση.

Το πρώτο πεντάμηνο του 2024 καταγράφηκαν 5.300 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, στα οποία έγιναν 5.000 συλλήψεις.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή