Ηλεία: Παρανάλωμα του πυρός η εκκλησία του χωριού στην Απιδούλα

Το πύρινο μέτωπο πέρασε από την Αχαϊα στη Ηλεία και κατέκαψε μία εκκλησία
Ηλεία: Παρανάλωμα του πυρός η εκκλησία του χωριού στην Απιδούλα
EUROKINISSI
1'

Δεν άφησε τίποτα όρθιο η φωτιά που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους. Οι φλόγες που πέρασαν από την Αχαΐα στην Ηλεία διέγραψαν μια μεγάλη πορεία καταστρέφοντας αυτοκίνητα και στάβλους, ενώ από την πύρινη λαίλαπα δεν γλίτωσαν και κάποια σπίτια.

Στο χωριό Απιδούλα της Ήλιδας στην Ηλεία η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς την εκκλησία του χωριού, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Οι κάτοικοι ζήτησαν πυροσβεστικό μόλις αντιλήφθηκαν ότι η φωτιά πλησίαζε την εκκλησία, ωστόσο όλοι οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη φωτιά να περάσει μέσα στο χωριό και να σταματήσουν το πύρινο μονοπάτι πριν καταστρέψει όλο το δάσος της περιοχής.

Από τη μανία της φωτιάς δεν γλίτωσε τίποτα από την εκκλησία. Τόσο οι εικόνες όσο και τα στασίδια της εκκλησίας έχουν γίνει στάχτη, ενώ ακόμα και τα μανουάλια έλιωσαν. Μάλιστα, από τη μανία της φωτιάς έχουν μείνει μόνο οι τοίχοι, αφού ακόμα και η σκέπη κατέρρευσε.

Η πορεία της πύρινης λαίπαπας

Κάτοικοι και πυροσβέστες πέρασαν ένα εφιαλτικό βράδυ καθώς η φωτιά από την Αχαΐα πέρασε στην Ηλεία. Συγκεκριμένα το πύρινο μέτωπο, πέρασε από τον Μαστραντώνη, στις Πόρτες και ακολούθως σε Κάλφα, Μαζαράκι, Απιδούλα, Λάττα και Σιμόπουλο με πυροσβέστες να δίνιουν ηρωική μάχη και τους κατοίκους να σώσουν τα σπίτια τους

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του OPEN:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή