Δολοφονία στο Ψυχικό: Πρόβα για την δολοφονία του 54χρονου είχε κάνει ο εκτελεστής μια ημέρα πριν

Οι Αρχές θα προχωρήσουν σε άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου του τοπογράφου που έπεσε θύμα δολοφονίας στο Ψυχικό
Δολοφονία στο Ψυχικό: Πρόβα για την δολοφονία του 54χρονου είχε κάνει ο εκτελεστής μια ημέρα πριν
4'

Το αιματηρό πάζλ της μαφιόζικης εκτέλεσης που έγινε στο Νέο Ψυχικό το πρωί της Τρίτης με θύμα τον 54χρονο τοπογράφο Παναγιώτης Στάθη επιχειρούν να συνθέσουν τα στελέχη των Αρχών που χειρίζονται την υπόθεση. Νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συμβάλουν στο να ξεθολώσει το τοπίο.

Πιο συγκεκριμένα, βίντεο από τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη αλλά και από την πρόβα που έκανε ο εκτελεστής του 24 ώρες πριν βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας με τις κινήσεις του εκτελεστή να «μαρτυρούν» αυτή την κατάσταση.

Περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης και 90 λεπτά πριν τη δολοφονία, ο δράστης βρισκόταν στο σημείο της επιχείρησης του θύματος μαζί με το μαύρο μηχανάκι του. Κάτι που συνέβη και μια ημέρα πριν, νωρίς το πρωί, όπως διαπίστωσαν οι Αστυνομικές Αρχές από το βιντεοληπτικό υλικό. Επομένως ο εκτελεστής είχε φτιάξει ένα λεπτομερές σχέδιο της δολοφονίας, κάτι που έβγαλε εις πέρας.

Στη Μύκονο μεταβαίνουν οι Αρχές

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. παρατήρησαν πως στην πλαστή πινακίδα που έφερε η μηχανή του εκτελεστή, φαίνεται ακόμη και η σφραγίδα ΚΤΕΟ.

Οι Αρχές θα προχωρήσουν σε άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου του τοπογράφου, ενώ κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες στη Μύκονο στη προσπάθεια τους να απαντήσουν τα δύο ερωτήματα: Ποιός και γιατί τον δολοφόνησε. Είναι πεπεισμένοι πως η υπόθεση σχετίζεται με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Στη Μύκονο ο 54χρονος τοπογράφος είχε αναπτύξει, κυρίως, τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ασχολούμενος με οικόπεδα «φιλέτα» του νησιού. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να χειριζόταν το 80% των τοπογραφικών εργασιών στο νησί, ενώ φαίνεται πως ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για δύσκολες υποθέσεις, οι οποίες αφορούν οικόπεδα που βρίσκονται κοντά στην αιγιαλίτιδα ή στο βουνό.

Το χρονικό της αιματηρής δολοφονίας

Όλα συνέβησαν λίγο πριν από τις 8:30 της Τρίτης, 2 Ιουλίου, όταν ο Παναγιώτης Στάθης δολοφονήθηκε στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης, στην περιοχή του Ψυχικού.

Μόλις είχε παρκάρει το μαύρο BMW ΙΧ, το οποίο όμως δεν ήταν δικό του, αλλά άνηκε σε συνέταιρό του. Τότε, εμφανίστηκε ένα σκούτερ μεγάλου κυβισμού στο οποίο ο οδηγός του φορούσε λευκό κράνος, μαύρα ρούχα. Σταμάτησε δίπλα στον Παναγιώτη Στάθη και με ένα 9αρι όπλο άρχισε να πυροβολεί εναντίον του. Συνολικά έριξε πάνω από 20 φορές.

Μάλιστα, ο δολοφόνος του πυροβόλησε στην αρχή αρκετές φορές, έκανε μια παύση για μερικά δευτερόλεπτα, και έπειτα ακούστηκαν άλλοι τέσσερις πυροβολισμοί. Αυτό δηλαδή, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, σημαίνει ότι πιθανότατα ο δράστης άλλαξε γεμιστήρα.

Σε ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο, ακούγονται οι ήχοι από το 9άρι του εκτελεστή να «γαζώνει» τον άτυχο άνδρα.

Ακούστε τον ανατριχιαστικό θόρυβο:

Το προφίλ του 54χρονου θύματος

Ο τοπογράφος μηχανικός που δολοφονήθηκε ήταν γνωστός στα ελληνικά νησιά, όπως την Ίο, την Σέριφο, την Πάρο και την Αντίπαρο. Ωστόσο στη Μύκονο το όνομά του συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες δουλειές πολεοδομικής φύσεως, τα τελευταία τουλάχιστον 24 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο 54χρονος απέκτησε αρκετά οικόπεδα και ακίνητα, τόσο στο νησί των ανέμων, όσο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων. Ο ίδιος είχε έρθει σε σύγκρουση με διάφορους επιχειρηματίες με κάποιες υποθέσεις, όπως αυτή που αφορούσε πασίγνωστη ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάρο, να φτάνουν στα δικαστήρια.

Ο 54χρονος δεν είχε ποινικό μητρώο και φέρεται να είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού πριν από λίγα χρόνια, όχι μία, αλλά δύο φορές στην Μύκονο.

Η πρώτη ήταν το Σεπτέμβριο του 2021 έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι. Τότε είχε κάνει καταγγελία στις αστυνομικές Αρχές χωρίς ωστόσο να κατονομάσει κάποιον ως δράστη ή εντολέα της επίθεσης. Μάλιστα, υπάρχει η πληροφορία ότι δεν εμφανίστηκε στον ιατροδικαστή την επομένη, προκειμένου να εξεταστεί και να αποτυπωθούν γραπτώς τα τραύματά του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:03ΑΠΟΨΕΙΣ

Κρύα Πιάτα