Πέθανε ο σπουδαίος καθηγητής Ιατρικής, Τάσος Φιλαλήθης

Μια εμβληματική μορφή στο χώρο της Υγείας «έφυγε» από τη ζωή
Πέθανε ο σπουδαίος καθηγητής Ιατρικής, Τάσος Φιλαλήθης
1'

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Τάσος Φιλαλήθης.

Ο εκλιπών, υπήρξε εξέχων επιστήμονας με σημαντικές συμβολές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Επιτροπής της ΕΕ, και μέλος πολλών επιτροπών στην Ελλάδα στο πεδίο της πολιτικής υγείας. Τα αντικείμενα της έρευνας και των δημοσιεύσεών του είναι η οργάνωση των υπηρεσιών υγείας, η εκτίμηση των αναγκών υγείας και η ιατρική εκπαίδευση.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον συνάδελφο του και επίσης Ομότιμο Καθηγητή, Χρήστο Λιονή, μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ανάρτηση του αναφέρει: «Είναι μεγάλη ευθύνη να αποχαιρετάς, μετά τον Μιχάλη Φιορέτο, τον Γιάννη Βλαχονικολή, τον Αντώνη Κούτη, ένα άλλο σημαντικό πρόσωπο που φώτισε την Ιατρική Σχολή και τον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Ομότιμο Καθηγητή Τάσο Φιλαλήθη.

Ο Τάσος συνέδεσε τον όνομα του με την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, τη Δημόσια Υγείας και τις Πολιτικές Υγείας, άνοιξε διαδρόμους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και συνέδεσε το όνομα του με σημαντικούς θεσμούς στον τομέα της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών υγείας. Άφησε μεγάλη κληρονομιά σε μεγάλους και μικρούς, μένει σε μας να την αξιοποιήσουμε».

Πηγή: Neakriti.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή