Σέρρες: Τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων της Κύπρου

Με μια σεμνή τελετή, ο Δήμος Σερρών τίμησε τους αγωνιστές που έπεσαν ηρωικά στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.
Σέρρες: Τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων της Κύπρου
2'

Στην Πλατεία Πεσόντων και Aγνοουμένων Aγωνιστών Κύπρου, ο Δήμος Σερρών τίμησε τους αγωνιστές που έπεσαν ηρωικά στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την επέτειο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» στη Μεγαλόνησο και οι πεσόντες αγωνιστές τιμήθηκαν σε εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Σερρών, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την Ένωση Κυπρίων Νομού Σερρών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον ανδριάντα του αντισμήναρχου Στέργιου Συμεωνίδη τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Ιωάννου και στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών.

Στεφάνια κατέθεσαν o υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Ιωάννου, η δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Σερρών Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο συνταγματάρχης – διοικητής 10ου Συντάγματος Πεζικού Μαυρουδής Θεοδωρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η αστυνομικός διευθυντής Σερρών Κωνσταντίνα Ρέγκλη, ο διοικητής του Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών Ανδρέας Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Δημήτριος Σωτηριάδης, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών – Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου Σερρών Κωνσταντίνος Σταϊκόπουλος, ο προέδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας Αντισμήναρχος Ε.Α. Αθανάσιος Δανιηλίδης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Παραρτήματος Σερρών και Βετεράνων Πολεμιστών Κύπρου 1974 συνταγματάρχης ε.α Νικόλαος Σκαρλάτος, ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Σερρών «Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη» Κωνσταντίνος Μελαχρινός, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απόγονων Ν. Σερρών «Παύλος Μελάς» Θωμάς Προσηλιακός, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας Κωνσταντίνος Σταματάρης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κυπρίων Σερρών Δημήτριος Αγγελίδης, ο προέδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Αθανάσιος Μαρκάκης, ο εκπρόσωπος της οικογένειας του ηρώα Αντισμήναρχου Στέργιου Συμεωνίδη Ανδρέας Καζίνος και ο εκπρόσωπος της οικογένειας του ηρώα συνταγματάρχη Μηχανικού Κωνσταντίνου Κούρλιου, εγγονός του Χρήστος Κούρλιος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή