Γέμισε παράνομους μετανάστες η Αθήνα: Κρύβονται και κυκλοφορούν ανενόχλητοι, ζουν σε τρώγλες

Μέσα σε ερειπωμένα σπίτια στο κέντρο της Αθήνας και υπό άθλιες συνθήκες διαβιώνουν παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι φθάνουν στη χώρα μας από την Τουρκία.

Γέμισε παράνομους μετανάστες η Αθήνα: Κρύβονται και κυκλοφορούν ανενόχλητοι, ζουν σε τρώγλες
EUROKINISSI.
1'

Αρκετοί από τους παράτυπους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας, κατευθύνονται στην Αθήνα από τον Έβρο, για να χαθούν εκεί. Όμως, ορισμένοι πέφτουν θύματα κυκλωμάτων, που τούς οδηγούν στην παρανομία και τους εκμεταλλεύονται, κρύβοντας εκείνους κατά δεκάδες σε σπίτια – τρώγλες, όπου εξασφαλίζουν μία στέγη, καταβάλλοντας μάλιστα 130 ευρώ τον μήνα.

Λαθρομετανάστες αποκαλύπτουν πως δεν έχουν ούτε τα νόμιμα έγγραφα παραμονής αλλά ούτε χρήματα και ότι τρέφονται από «ένα μέρος εκεί, όπου άνθρωποι μάς δίνουν φαγητό δωρεάν», μιλώντας στο STAR και τον Βαγγέλη Γκούμα.

Για «ζούγκλα» κάνουν λόγο οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, οι οποίοι εκφράζουν απόγνωση για τις ολοένα και αυξανόμενες ροές.

Οι παράτυποι μετανάστες αποφεύγουν να κοιμούνται σε πλατείες, όπου έχουν ενταθεί οι αστυνομικές περιπολίες και μάλιστα, τα τεράστια ποσά που πληρώνουν στους διακινητές, οι οποίοι κυκλοφορούν οπλισμένοι, είναι και για την πληροφόρηση σχετικά το πώς πρέπει να κινηθούν.

Πλέον, καθημερινά είναι τα περιστατικά εντοπισμού και διάσωσης προσφύγων – μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο αλλά και τα νότια της Κρήτης, ενώ εντοπίζονται προβλήματα με τους χώρους φιλοξενίας τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή