Ορεστιάδα: Συνελήφθη συνοριοφύλακας - Άρπαζε χρήματα από συναδέλφους του

Ο συνοριοφύλακας ερευνούσε τα ιδιωτικά σακίδια των συναδέλφων του και αφαιρούσε χρηματικά ποσά

Ορεστιάδα: Συνελήφθη συνοριοφύλακας - Άρπαζε χρήματα από συναδέλφους του
Αρχείου - Eurokinissi
1'

Συνοριοφύλακας στην Ορεστιάδα συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκλεβε χρήματα μέσα από τα σακίδια των συναδέλφων του, με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στη βόρεια Ελλάδα να έρευνα όλα όσα έγιναν.

Πρόκειται για έναν 28χρονο συνοριοφύλακα, ο οποίος φέρεται να έκλεβε χρήματα από συναδέλφους του σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Ορεστιάδα.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, από τη διερεύνηση της οποίας και με τοποθέτηση κάμερας, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, εκμεταλλευόταν ολιγόλεπτη απουσία των συναδέλφων του, ερευνούσε τα ιδιωτικά σακίδιά τους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά. Μάλιστα, για να μη γίνει αντιληπτή η πράξη του, δεν αφαιρούσε το σύνολο των χρημάτων αλλά μέρος αυτών, πρακτική που ακολουθούσε από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Πέμπτης 8 Αυγούστου, όταν προχώρησε στην αφαίρεση προσημειωμένου χρηματικού ποσού από σακίδιο αστυνομικού και την ανεπιτυχή κλοπή σε βάρος άλλου συνοριοφύλακα.

sinoriofilakas.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνοριοφύλακας μιλώντας στους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων φέρεται να αποδέχθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες λέγοντας ότι από τον Οκτώβριο του 2023 αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς είναι εθισμένος στον στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει ψάξει 30 φορές σακίδια συναδέλφων και σε 15 περίπου περιπτώσεις αφαίρεσε μικροποσά. Ο συλληφθείς οδηγείται ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή