Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση εγκληματικής οργάνωσης που ανατίναζε ΑΤΜ

Εξιχνιάστηκαν δέκα διαρρήξεις σε Αττική και Φθιώτιδα, μεταξύ των οποίων και εντός του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα

Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση εγκληματικής οργάνωσης που ανατίναζε ΑΤΜ
EUROKINISSI
2'

Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων με έκρηξη (Plofkraak) σε Α.Τ.Μ. σε Αττική και Φθιώτιδα, μεταξύ των οποίων και εντός του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε τις διαρρήξεις με χρήση εκρηκτικών τα οποία εισήγαγε στα Α.Τ.Μ. με χρήση αυτοσχέδιας μεταλλικής κατασκευής

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της ανέρχεται σε 516.090 ευρώ

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./Δ.Α.Α.) ενώ σε βάρος των κατηγορούμενων εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Το Newsbomb.gr εξασφάλισε βίντεο από την δράση των διαρρηκτών:

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι μαζί με τουλάχιστον τρεις ακόμη άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, η οποία στη χώρα μας ήταν ενεργή από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020 και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση πραγματοποιούσαν διαρρήξεις Α.Τ.Μ. σε Αττική και Φθιώτιδα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, κατέχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και χρησιμοποιώντας στέρεες εκρηκτικές ύλες, κατασκεύαζαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με πυραγωγό σκοινί (φυτίλι) και πυροκροτητές, τους οποίους εισήγαγαν στα Α.Τ.Μ. και προκαλούσαν εκρήξεις, αφαιρώντας στη συνέχεια τις κασετίνες με τα χρήματα.

Περαιτέρω, για να καταστήσουν δυσχερή την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους, φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ενώ διέφευγαν με αυτοκίνητα, τα οποία ήταν κλεμμένα ή έφεραν πλαστές πινακίδες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή