Χαλκιδική: Σήμα κινδύνου λόγω του καλοκαιρινού υπερτουρισμού και των ανύπαρκτων υποδομών

S.O.S εκπέμπουν οι τοπικοί φορείς της Χαλκιδικής, με την έλλειψη υποδομών να μην μπορεί να στηρίξει τον υπερτουρισμό που πλήττει την περιοχή

Χαλκιδική: Σήμα κινδύνου λόγω του καλοκαιρινού υπερτουρισμού και των ανύπαρκτων υποδομών
1'

Σε κλοιό υπερτουρισμού βρίσκεται η Χαλκιδική και τα ελληνικά νησιά, με τους δημοφιλείς προορισμούς να εκπέμπουν S.O.S.

Τους χειμερινούς μήνες οι κάτοικοι της Χαλκιδικής είναι μόλις 115.000 και το καλοκαίρι αγγίζουν το 1.000.000, με αποτέλεσμα η πίεση στις παπαλαιωμένες υποδομές αποχέτευσης και ύδρευσης να είναι τεράστια.

«Το μόνο που βλέπουμε είναι η υπερβολική ζήτηση του νερού, που είναι αρκετά αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, με συνέπεια, να ζοριζόμαστε να υδροδοτήσουμε όλα τα σπίτια και όλες τις μονάδες.», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Open η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Μιλώντας στο Open η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου αναφέρει: «Κύριο μέλημά μας είναι η βελτίωση των υποδομών. Τα περιβόητα φράγματα της Χαλκιδικής είναι στο "τραπέζι" εδώ και χρόνια».

Οι διακοπές υδροδότητσης είναι συχνές, ενώ οι τοπικοί φορείς επισημαίνουν το ζήτημα της βελτίωσης των υποδομών και κάνουν λόγο για μαζικό και όχι ποιοτικό τουρισμό στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να μην έχουν τα αναμενόμενα οικονομικά οφέλη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή