Επεισόδιο με Τούρκους στη Σύμη: Αποπειράθηκαν να εμβολίσουν σκάφος του λιμενικού - Νεκρός αλλοδαπός

Το σκάφος των δουλεμπόρων από τις τουρκικές ακτές που μετέφερε μετανάστες εμβόλισε το περιπολικό της ΕΛ.ΑΚΤ. 

Επεισόδιο με Τούρκους στη Σύμη: Αποπειράθηκαν να εμβολίσουν σκάφος του λιμενικού - Νεκρός αλλοδαπός
Eurokinissi
2'

Σοβαρό επεισόδιο με σκάφος που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία και ελληνικό περιπολικό του Λιμενικού σημειώθηκε στη Σύμη με αποτέλεσμα έναν νεκρό αλλοδαπό.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Λιμενικό:

Θανάσιμος τραυματισμός αλλοδαπού άνδρα κατά τη διάρκεια καταδίωξης από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος ενός ταχύπλοου σκάφους μεταφοράς αλλοδαπών από τις τουρκικές ακτές.

Το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε στα οπτικά και ηχητικά σήματα του περιπολικού, εκτελώντας επικίνδυνος ελιγμούς, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο (απόπειρα εμβολισμού) τη σωματική ακεραιότητα των μελών του πληρώματος του σκάφους στη θαλάσσια περιοχή ΒΔ της Σύμης.

Ο αλλοδαπός άνδρας διακομίστηκε στο Γενικό νοσοκομείο Ρόδου, ενώ το ταχύπλοο με τους υπολοίπους 13 αλλοδαπούς επιβαίνοντες οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

To περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν το απάνθρωπο πρόσωπο των δουλεμπόρων . Σε βίντεο που δημοσίευσε το Reuters προ ημερών καταδεικνύεται η εγκληματική δράση των δουλέμπορων, αλλά και τι συμβαίνει καθημερινά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου...

Τουρκικές προβοκάτσιες

Υπενθυμίζεται πως το μεταναστευτικό έχει πολλάκις εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία, η κυβέρνηση της οποίας συχνά πυκνά προβάλει διαφόρων ειδών βίντεο αμφιβόλου αξιοπιστίας και προελεύσεως, όπου υποτίθεται καταγράφεται η επαναπροώθηση σκαφών μεταναστών από την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Συνάμα, οι τουρκικές προβοκάτσιες στα νερά του Αιγαίου συνεχίζονται και με άλλους τρόπους. Περί τα μέσα Ιουλίου για παράδειγμα Τούρκος ψαράς, ισχυρίστηκε ότι τον χτύπησε το Λιμενικό της χώρας μας στην βραχονησίδα Ζουράφα!

Ο ψαράς, ονόματι Οζντεμίρ, ανέφερε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα veryansintv, της γειτονικής χώρας ,πως δέχτηκε επίθεση από το ελληνικό λιμενικό.

Ο Τούρκος αυτός είναι γνωστός στις ελληνικές αρχές και από παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες και κατά το παρελθόν, όπως φαίνεται στο βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή