Η Αττική Οδός έδωσε ξανά ζωή σε πνεύμονες πρασίνου που επλήγησαν από πυρκαγιές

Με προσήλωση στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Αττική Οδός εξελίσσεται με σεβασμό στο περιβάλλον, υιοθετώντας υπεύθυνες πρακτικές σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της.

Η Αττική Οδός έδωσε ξανά ζωή σε πνεύμονες πρασίνου που επλήγησαν από πυρκαγιές
2'

Με προσήλωση στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Αττική Οδός εξελίσσεται με σεβασμό στο περιβάλλον, υιοθετώντας υπεύθυνες πρακτικές σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της. Το γνήσιο ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών την οδηγεί σε πρωτοβουλίες που υπερβαίνουν τα όριά της.

Photo_Slide_3.jpg

Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με εξειδικευμένους φορείς με στόχο να επουλώσει –κατά το δυνατόν– τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές σε πνεύμονες πρασίνου της Αττικής. Ειδικότερα, την άνοιξη του 2024, ανέλαβε δράση με τη συνδρομή της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Συμμαχία για την Ελλάδα», στο πλαίσιο του προγράμματος “ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΑΣ” για την αναδάσωση 50 στρεμμάτων στην περιοχή της Πεντέλης, και συγκεκριμένα στο Ντράφι, που είχαν καεί ολοσχερώς τον Ιούλιο του 2022. Η αποκατάσταση του δάσους βασίστηκε σε μία μελέτη αναδάσωσης που προτείνει δέντρα με μικρές υδατικές ανάγκες και βιολογικές απαιτήσεις που συνάδουν με τις βιοκλιματικές συνθήκες ενώ λειτουργούν αποτρεπτικά στην επέκταση μιας μελλοντικής πυρκαγιάς. Επίσης, το 2023 με αποκλειστική χορηγία της Αττικής Οδού, το Πάρκο Ανθούσας στην Παλλήνη έγινε ξανά πράσινο. Η Αττική Οδός υιοθέτησε έκταση 20 περίπου στρεμμάτων στην οποία φυτεύτηκαν δενδρύλλια που συμβαδίζουν με το τοπικό οικοσύστημα. Η αναδάσωση του σημαντικού αυτού πόλου αναψυχής ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης και τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό We4All.

Photo_Slide_2.jpg

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια η Αττική Οδός αποτελεί έναν πράσινο αυτοκινητόδρομο απ’ άκρη σ’ άκρη, με προσωπικό να απασχολείται σε μόνιμη βάση για τη φροντίδα των 800.000 δέντρων και θάμνων και των 78.000 τ.μ. χλοοτάπητα. Επιπλέον, με στόχο την προστασία της τοπικής πανίδας και των αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων ζώων, συνεργάζεται με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ και με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία.

Για την Αττική Οδό άλλωστε η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια συλλογική υπόθεση και επιβάλλει διαρκή εγρήγορση, για ένα βιώσιμο αύριο.

Photo_Slide_1.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή