Καμένα Βούρλα: Επιχειρηματίας έσωσε λουόμενο που έχασε τις αισθήσεις του μέσα στην θάλασσα

Οι γνώσεις ναυαγωσωστικής και ΚΑΡΠΑ του ιδιοκτήτη παραλιακού καταστήματος στα Καμένα Βούρλα αποδείχθηκαν σωτήριες για τον 77χρονο άνδρα

Καμένα Βούρλα: Επιχειρηματίας έσωσε λουόμενο που έχασε τις αισθήσεις του μέσα στην θάλασσα
Eurokinissi
2'

Να αποτρέψει μια τραγωδία κατάφερε ιδιοκτήτης παραλιακού καταστήματος στα Καμένα Βούρλα, που έβγαλε - ζωντανό - από την θάλασσα λουόμενο που έχασε τις αισθήσεις του σήμερα το μεσημέρι.

Όλα συνέβησαν στην ελεύθερη παραλία της πόλης, στο ύψος του Εστιατορίου Camino, όταν 77χρονος έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε.

Ευτυχώς έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ο οποίος αμέσως έσπευσε να τον βγάλει από τη θάλασσα.

Ο κ. Δημήτρης Λυμπερόπουλος ιδιοκτήτης του γνωστού εστιατορίου, μίλησε στο LamiaReport για το περιστατικό. «Είδα τον κύριο να κολυμπά στην περιοχή της σημαδούρας κι επειδή το προηγούμενο πρωί του είχε πάλι συμβεί ένα άσχημο περιστατικό καθώς δεν μπορούσε να βγει στην ακτή, του φώναξα να έρθει πιο έξω.
Τότε, ενώ κολυμπούσε προς την ακτή τον είδα να κάνει ασυντόνιστες κινήσεις και να μένει στη συνέχεια ακίνητος στο νερό. Δεν έχασα χρόνο και βούτηξα στη θάλασσα για να τον βγάλω», λέει ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος που έχει γνώσεις ναυαγοσωστικής και ΚΑΡΠΑ.

Με τη βοήθεια ενός φίλου του, όταν τον έβγαλε στην ακτή, ξεκινήσαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν πετυχαίνοντας να βγάλει το νερό που είχε πιεί. Στο σημείο έφτασε πολύ γρήγορα και ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, που πρόσφερε επίσης πολύτιμη βοήθεια και λίγο πριν τη 1:00’ ο άνδρας έχοντας τις αισθήσεις του, είχε φτάσει στο Κέντρο Υγείας.


Εκεί, κρίθηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω εξετάσεις και περίθαλψη. Όπως τόνισε ο ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος Λυμπερόπουλος ο άνθρωπος δεν είχε τις αισθήσεις του μέσα στο νερό και αυτό έκανε λίγο πιο εύκολο το έργο του να τον βγάλει στην ακτή.


«Όταν ένας άνθρωπος κινδυνεύει γίνεται επικίνδυνος και για τον άλλο που θα πάει να τον βοηθήσει γιατί προσπαθεί απεγνωσμένα να σωθεί και μπορεί ακόμη και να σε πνίξει αν δεν ξέρεις. Ήταν και αρκετά μακριά από την ακτή και δεν θα ήταν καθόλου εύκολο να ανασυρθεί στη στεριά αν άθελά του αντιστεκόταν. Το να έχεις γνώσεις ναυαγοσωστικής είναι πολύτιμο και το έχω περάσει αυτό και στα παιδιά μου. Μπορεί να σώσεις έναν άνθρωπο. Μακάρι να πάνε όλα καλά για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και να ξεπεράσει την περιπέτειά του», σημειώνει ο κ. Λυμπερόπουλος .


Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Β’ Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή