Θεσσαλονίκη: Σαρωτικοί έλεγχοι για τα πατίνια - Πρόστιμα 40 ευρώ για μη χρήση κράνους

Σε μεικτά «μπλόκα» της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας έπεσαν σήμερα οι Θεσσαλονικείς, και οι τουρίστες, που κινούνται με πατίνια στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Σαρωτικοί έλεγχοι για τα πατίνια - Πρόστιμα 40 ευρώ για μη χρήση κράνους
1'

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και επικεντρώνονταν κυρίως στους αναβάτες πατινιών που δεν φορούσαν κράνος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμα των 40 ευρώ, ενώ αν δεν είχαν πάνω τους ταυτότητα ή δίπλωμα -όπως συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις- καλούνταν να πληρώσουν επιπλέον 10 ευρώ, δηλαδή συνολικά 50 ευρώ.

Οι περισσότεροι παραβάτες, μεταξύ αυτών και τουρίστες με ενοικιαζόμενα πατίνια, δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζαν ότι οφείλουν να φορούν κράνος, δίχως ωστόσο να… γλιτώσουν την «καμπάνα».

Κατά πληροφορίες, μέσα σε διάστημα τριών ωρών είχαν επιβληθεί περίπου 25 πρόστιμα σε αναβάτες πατινιών, μόνο από το συγκεκριμένο σημείο στη Νέα Παραλία, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και στοιχεία από άλλα σημεία ελέγχων.

Σύμφωνα με το άρθρο 40 του αναθεωρημένου ΚΟΚ, οι οδηγοί των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ), στα οποία συγκαταλέγονται τα ηλεκτρικά πατίνια, οφείλουν να φορούν εγκεκριμένο κράνος, κανονικά δεμένο. Επιπλέον, απαγορεύεται να μεταφέρουν αντικείμενα ή δεύτερο άτομο, να σύρουν μαζί τους ζώα δεμένα με λουρί, να φορούν ακουστικά και να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο (επιτρέπεται μόνο αν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόστιμο φτάνει τα 150 ευρώ για τις περιπτώσεις χρήσης κινητού τηλεφώνου ή ακουστικών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή