Ηράκλειο: Παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών, καταγγέλλεται ότι ήταν τα θύματα του καθηγητή Φυσικής Αγωγής

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο μέσα στο 2022 καταγράφηκαν συνολικά 1.500.000 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ηράκλειο: Παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών, καταγγέλλεται ότι ήταν τα θύματα του καθηγητή Φυσικής Αγωγής
Φωτογραφία αρχείου
3'

Συνταξιούχος 64χρονος καθηγητής Φυσικής Αγωγής, στο Ηράκλειο Κρήτης, φέρεται να βίαζε παιδιά από το 1986 έως το 2010. Η υπόθεση ήρθε στο φως από ένα 19χρονο, σήμερα, θύμα του.

Τα στοιχεία της υπόθεσης είναι ανατριχιαστικά

Στο πλαίσιο της έρευνας, ελήφθη κατάθεση από τον 19χρονο, ο οποίος επιβεβαίωσε την καταγγελία και κατέθεσε ότι ο 64χρονος είχε επίσης κακοποιήσει πέντε ακόμη γυναίκες, όταν ήταν ανήλικες, με τον πρώτο βιασμό - σύμφωνα με την καταγγελία - να συμβαίνει το 1986. Οι γυναίκες είναι σήμερα 29-48 ετών και ο κατηγορούμενος καταγγέλλεται πως τις βίαζε σε ηλικία 5, 6 και 7 ετών.

Πληροφορία που επίσης σοκάρει, όπως γράφει το neakriti.gr, είναι ότι και τα έξι άτομα που κατήγγειλαν το βιασμό είναι συγγενικά πρόσωπα του 64χρονου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι γονείς των τότε ανήλικων παιδιών τού εμπιστεύονταν τα παιδιά τους προκειμένου να τα προσέχει, όμως εκείνος τα κακοποιούσε σεξουαλικά.

Αρνείται τις καταγγελίες

Για την υπόθεση κατέθεσε ο 64χρονος, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά όλα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του. Υποστήριξε ότι είχε ασελγήσει σε κάποια από τα παιδιά αυτά, αλλά όχι ότι τα είχε βιάσει. Για τις περισσότερες πράξεις έχει υπάρξει παραγραφή, αλλά για τα όσα καταγγέλλονται να έγιναν σε βάρος του 19χρονου, η πράξη δεν εμπίπτει στην περίπτωση της παραγραφής.

Και τα έξι άτομα είναι συγγενικά πρόσωπα του 64χρονου... Οι γονείς τού εμπιστεύονταν τα παιδιά τους, προκειμένου να τα προσέχει, όμως εκείνος τα κακοποιούσε σεξουαλικά

Μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξέτασης της υπόθεσης από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή, με την Αστυνομία να έχει ταυτόχρονα ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές την άδεια να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και φωτογραφίες του 64χρονου, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα παιδιά που ίσως να έχουν πέσει θύμα του.

Στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, ένα 75% των παιδιών θα εκτεθούν σε τουλάχιστον μία εμπειρία σωματικής βίας, εκ των οποίων ένα ποσοστό 5,5% θα έχει πολλαπλές και διαφορετικές εμπειρίες, ενώ το 5% θα υφίσταται συνεχώς σωματική βία και μάλιστα βαριάς μορφής.

300.000.000 νέοι βίωσαν κακοποίηση

Οι περιπτώσεις σεξουαλικής, σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης αλλά και εκμετάλλευσης νέων, σε σχέση και με τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζουν ειδικά τα τελευταία χρόνια, προβληματίζουν ιδιαίτερα την κοινωνία και τις αρμόδιες Αρχές. Τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση επιβεβαιώνει η έκθεση της Childlight/Global Child Safety Institute.

1728546951972-163440938-Katagrafh.jpg

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτής, 300.000.000 νέοι βίωσαν κάποιου είδους κακοποίηση ή εκμετάλλευση, σε διάστημα ενός έτους. Μέσα από τα ευρήματα της έκθεσης προκύπτει ότι το 13% των παιδιών στον κόσμο έχει πέσει θύμα μη συναινετικής λήψης, κοινοποίησης και έκθεσης σε σεξουαλικές εικόνες και σε βίντεο, ενώ το 12% των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο υπολογίζεται ότι έχει υποστεί διαδικτυακή παρενόχληση. Ανησυχία, επίσης, προκαλεί το στοιχείο ότι το 85% των κακοποιημένων παιδιών που μπαίνει σε ίδρυμα κακοποιείται ξανά τον πρώτο μήνα, όπως και ότι ένα 25%-30% θα κακοποιηθεί σεξουαλικά από τα άλλα παιδιά.

Σημειώνεται ακόμη ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο μέσα στο 2022 καταγράφηκαν συνολικά 1.500.000 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή