Έντομα στην διατροφή μας: Πού τα συναντάμε χωρίς να το γνωρίζουμε

Τρώμε… έντομα; Οι απαντήσεις που δίνει ο επίκουρος καθηγητής γεωργικής και παραγωγικής εντομολογίας Αντώνης Τσαγκαράκης για την παρουσία εντόμων στη διατροφή μας.

Έντομα στην διατροφή μας: Πού τα συναντάμε χωρίς να το γνωρίζουμε
PIXABAY.
1'

Με τα έντομα να προτείνονται από κάποιους ως μέρος της διατροφής των πληθυσμών της Ευρώπης στο άμεσο μέλλον, και το ζήτημα να απασχολεί ολοένα και περισσότερο , ο επίκουρος καθηγητής γεωργικής και παραγωγικής εντομολογίας Αντώνης Τσαγκαράκης, μίλησε στην ΕΡΤ1 και το «Στούντιο 4» με τους Θανάση Αναγνωστόπουλο και Νάνσυ Ζαμπέτογλου, για το πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση εντόμων ή τμημάτων τους.


Ο Αντώνης Τσαγκαράκης εξήγησε ακόμη πώς μπορούμε να μάθουμε αν καταναλώνουμε ήδη έντομα, τα οποία μπορεί να εμπεριέχονται ως συστατικό σε κάποιο προϊόν και εμείς απλώς το αγνοούμε, ενώ αναφέρθηκε στο ποια είναι τα είδη τροφίμων που συχνότερα από άλλα έχουν προϊόντα από έντομα.

Αναφέρθηκε περαιτέρω στο ποιες είναι οι σημάνσεις που πρέπει να φέρουν αυτά τα προϊόντα, ποια είναι τα κενά του νόμου, αλλά και πως τα έντομα έχουν περάσει στη διατροφή μας πριν κάποια από αυτά, θεωρηθούν ακόμη τρόφιμα, αφού πολύ νωρίτερα, είχαν εγκριθεί η εκτροφή εντόμων για την παραγωγή ζωοτροφών.

Ο Αντώνης Τσαγκαράκης μίλησε όμως και για ένα ακόμη έντομο, που δεν το τρώμε, αλλά μας θρέφει αυτό. Πρόκειται για τη μέλισσα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή