Ανακαλύψτε νέες ιδέες για ταξίδια μέσα από τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες

Συνδέστε τις μουσικές σας προτιμήσεις με ταξιδιωτικούς προορισμούς.
6'

Η μουσική έχει τη μοναδική ικανότητα να μας μεταφέρει σε διαφορετικούς κόσμους και να μας ταξιδεύει νοητά σε μέρη που ίσως ονειρευόμαστε να επισκεφθούμε. Πολλά από τα τραγούδια των αγαπημένων μας καλλιτεχνών συνδέονται στενά με τις πόλεις και τις γειτονιές που τα ενέπνευσαν. Μέσα από τους στίχους αλλά και μέσω της ατμόσφαιρας που δημιουργούν, υπάρχουν τραγούδια που μπορούν να μας δώσουν ιδέες για ταξίδια, επιτρέποντάς μας να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα, αλλά και να ζήσουμε τις πόλεις αυτές με έναν διαφορετικό τρόπο.

Νέα Υόρκη: Μελωδικό ταξίδι στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια που συνδέονται με μια συγκεκριμένη πόλη είναι το «Empire State of Mind» του Jay-Z και της Alicia Keys. Το τραγούδι αυτό είναι ένας ύμνος στη Νέα Υόρκη, μια πόλη γεμάτη ζωή και ενέργεια, που προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες και ευκαιρίες. Οι στίχοι μιλούν για την αποφασιστικότητα και τη φιλοδοξία που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους της, αλλά και για την αίσθηση ότι όλα είναι πιθανά σε αυτήν την πόλη. Ακούγοντας το κομμάτι, μπορεί κανείς να φανταστεί τον εαυτό του να περπατάει στους δρόμους του Μανχάταν, ανάμεσα στους πανύψηλους ουρανοξύστες, τις λαμπερές πινακίδες της Times Square, το ατελείωτο πράσινο του Central Park ή την εμβληματική γέφυρα του Brooklyn. Οι λάτρεις της μουσικής μπορούν να εμπνευστούν ώστε να κάνουν ένα ταξίδι στην πόλη, προκειμένου να επισκεφθούν μέρη που σημάδεψαν την ιστορία της, όπως το Apollo Theater στο Harlem, όπου έχουν τραγουδήσει μεγάλες μορφές της μουσικής όπως ο Michael Jackson και η Aretha Franklin ή το Madison Square Garden, όπου οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του κόσμου δίνουν τις συναυλίες τους.

Λονδίνο: Στις γειτονιές της Adele

Η μουσική της Adele είναι βαθιά συνδεδεμένη με τη βρετανική κουλτούρα και τις γειτονιές του Λονδίνου. Με την αισθαντική φωνή και τους συναισθηματικούς στίχους, μάς ταξιδεύει στα δικά της μονοπάτια. Το Λονδίνο, με τις πολυσύχναστες αγορές και τα καφέ του Camden ή τις γκαλερί και τα vintage καταστήματα στο Soho, είναι το μέρος που ενέπνευσε τη δημιουργία πολλών τραγουδιών της. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να περιπλανηθείτε για λίγο στους δρόμους του και να επισκεφθείτε μπαρ και κλαμπ που φιλοξενούν νέους και περισσότερο γνωστούς καλλιτέχνες, παίρνοντας μια γεύση από το πολυσύνθετο μουσικό τοπίο της πόλης. Οι λάτρεις της μουσικής μπορούν να επισκεφθούν, μεταξύ άλλων, το περίφημο Ronnie Scott’s Jazz Club στο Soho, όπου έχουν εμφανιστεί θρύλοι όπως ο Miles Davis και η Ella Fitzgerald.

Λος Άντζελες: Στους δρόμους της Billie Eilish

Η Billie Eilish, με τη μοναδική της αισθητική και τον ιδιαίτερο ήχο της, έχει συνδέσει τη μουσική της με την ατμόσφαιρα του Λος Άντζελες. Η ίδια έχει αναφέρει πολλές φορές ότι οι δρόμοι του LA επηρεάζουν βαθιά τη μουσική και το στυλ της. Ακούγοντας τραγούδια όπως το «Ocean Eyes» ή το «Birds of a Feather» (το οποίο η καλλιτέχνιδα ερμήνευσε στο Olympic Handover για την πόλη του Λος Άντζελες το καλοκαίρι στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων), μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να περπατάει στα παραθαλάσσια προάστια της πόλης, να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα της Venice Beach ή να εξερευνά τις μποέμ γειτονιές του Silver Lake και του Echo Park, γνωστές για τη ζωντανή καλλιτεχνική και μουσική σκηνή τους.

Μάντσεστερ: Η γενέτειρα της britpop

Αν σας ενδιαφέρει περισσότερο η indie rock και η britpop σκηνή, τότε το Μάντσεστερ είναι ένας προορισμός που θα σας συναρπάσει. Η πόλη αυτή έχει δώσει στον κόσμο μπάντες όπως οι Oasis, οι The Smiths και οι Joy Division, έχοντας ένα μουσικό DNA γεμάτο με ενέργεια, εξερεύνηση και έναν αντισυμβατικό χαρακτήρα. Μπορείτε να εξερευνήσετε τη μουσική ιστορία της πόλης μέσα από μπαρ και κλαμπ, όπως το περίφημο The Haçienda, που υπήρξε η καρδιά της rave σκηνής του ’80 και ’90. Ένα ταξίδι στη βρετανική πόλη δεν είναι πλήρες χωρίς μία βόλτα σε ένα από τα Manchester Music Tours, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε εμβληματικά σημεία που σχετίζονται με θρυλικές μπάντες και καλλιτέχνες, ζώντας από κοντά την ιστορία της μουσικής της πόλης.

Ζώντας περισσότερες μουσικές εμπειρίες στις πόλεις των ονείρων σας

Θέλετε να ζήσετε ακόμη περισσότερες μουσικές εμπειρίες σε πόλεις που έχουν σημαδέψει τη μουσική βιομηχανία; Τώρα, οι πιστωτικές κάρτες Eurobank Mastercard γίνονται το εισιτήριό σας για μοναδικές εμπειρίες που σας φέρνει η Mastercard, στον χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου, με προορισμό τα 67α GRAMMY Awards® και τα BRIT Awards 2025.

Συγκεκριμένα, κάθε συναλλαγή από 50€ με πιστωτική κάρτα Eurobank Mastercard που πραγματοποιείται έως 15/11/2024, αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στις μεγάλες κληρώσεις για:

  • 2 τυχερούς x 2 που θα ταξιδέψουν στο Los Angeles για να ζήσουν από κοντά τα φαντασμαγορικά 67α GRAMMY Awards® (η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα την Κυριακή 2/2/2025 στο Crypto.com Arena)
  • 5 τυχερούς x 2 που θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για να ζήσουν την ανεπανάληπτη εμπειρία των BRIT Awards 2025 (η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα το Σάββατο 1/3/2025 στο Ο2 Arena)

Συμμετέχουν όλες οι υφιστάμενες αλλά και νέες πιστωτικές κάρτες Eurobank Mastercard (Mastercard Classic, Mastercard Gold, Cosmote World Mastercard, Reward World Mastercard, Euroline Style Mastercard, ΣΑΚΑ Mastercard), αλλά και η νέα Virtual Credit Eurobank Mastercard, που τη χρησιμοποιείτε αμέσως μετά την έκδοσή της χωρίς αναμονή!

H μουσική είναι πάντα ένας υπέροχος τρόπος να ανακαλύψετε νέες πόλεις και να ζήσετε τα ταξίδια σας με έναν πιο δημιουργικό και συναισθηματικό τρόπο. Οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες, μέσα από τα τραγούδια τους, μπορούν να γίνουν οι οδηγοί σας σε νέα μέρη, προσφέροντάς σας έμπνευση για αξέχαστες εμπειρίες.