Πρωταθλητής της πυγμαχίας καταζητείται για ληστεία τράπεζας

Γνωστός Ελληνας πυγμάχος, που έχει στεφθεί και με τον τίτλο του πρωταθλητή, καταζητείται από τις διωκτικές αρχές ως ύποπτος για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία.

Πρωταθλητής της πυγμαχίας καταζητείται για ληστεία τράπεζας
2'

Ο «βασιλιάς του ρινγκ» μαζί με δύο ακόμη άτομα φαίνεται πως σχεδίασε και εκτέλεσε το θρασύτατο «χτύπημα» το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής σε υποκατάστημα τράπεζας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, ο γνωστός πυγμάχος μαζί με έναν 27χρονο πραγματοποίησε τη ληστεία, ενώ ένας 24χρονος είναι ο τρίτος εμπλεκόμενος, ο οποίος παραχώρησε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Όπως αναφέρει η "Espresso", οι τρεις τους μία μέρα νωρίτερα είχαν φτάσει στο νησί και είχαν καταλύσει σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα της Ιξιάς.

Η ληστεία έγινε στις 12.25 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο πυγμάχος και ο 27χρονος συνεργός του φορώντας κράνη και γάντια και κρατώντας πιστόλια μπήκαν στο υποκατάστημα που βρίσκεται στην πλατεία Κύπρου. Οι ληστές βρέθηκαν ενώπιον είκοσι δύο πελατών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο ισόγειο και τον ημιώροφο της τράπεζας.

Ο ένας στάθηκε μπροστά από την κεντρική είσοδο και φώναξε «ληστεία, όλοι κάτω» προκαλώντας αναστάτωση, με κάποιους πελάτες να σπεύδουν να κρυφτούν και άλλους να παραμένουν στις θέσεις τους «παγωμένοι», περιμένοντας την επόμενη κίνηση. Ο δεύτερος ληστής άρχισε να ψάχνει τα ταμεία και μέσα σε δύο λεπτά οι δράστες είχαν αφαιρέσει συνολικά 24.625 ευρώ.

Στη συνέχεια, βγαίνοντας από την τράπεζα πυροβόλησαν στον αέρα και διέφυγαν με μαύρη μοτοσικλέτα Honda Africa Twin που είχαν κλέψει τις πρωινές ώρες της ίδιας μέρας από σπίτι στη συνοικία της Αγίας Αναστασίας. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καταδίωξαν τον 22χρονο μποξέρ και τον συνεργάτη του, οι οποίοι προκειμένου να διαφύγουν πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα