Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση ανηλίκων

Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση ανηλίκων κατηγορουμένων για βαριά εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονία, βιασμός, κ.λ.π, με τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς, δηλαδή να απολύονται προσωρινά κρατούμενοι ανήλικοι ιδιαίτερης επικινδυνότητας πριν καν δικαστούν.

Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση ανηλίκων
1'

Ειδικότερα, με τη νέα νομοθετική διάταξη παρατείνεται για ακόμη 6 μήνες η προσωρινή κράτηση ανηλίκων. Δηλαδή, η προφυλάκιση ανηλίκων από τους 6 μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα, παρατείνεται στους 12 μήνες, με δυνατότητα του δικαστηρίου να παρατείνει για άλλους 3 μήνες την προσωρινή κράτηση μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η ενέργεια αυτή του υπουργείου Δικαιοσύνης έρχεται μετά και την πρόσφατη διαφυγή από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου του 17χρονου Αφγανού που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία του 29χρονου Θανάση Λαζανά στις Ιτιές της Πάτρας. Ο Αφγανός μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο είχε προφυλακιστεί στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα αλλά μετά τη συμπλήρωση του 6μηνου το Νοέμβριο μεταφέρθηκε στο Ίδρυμα απ' όπου κατάφερε να διαφύγει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή