Τράπεζα απαιτούσε από ηλικιωμένη να πληρώσει τα έξοδα κλητήρα

Ένα απίστευτο και όμως πέρα για πέρα αληθινό περιστατικό στην ελληνική τραγελαφική πραγματικότητα κατήγγειλε μια ηλικιωμένη υπερχρεωμένη Ρεθυμνιώτισσα.

Τράπεζα απαιτούσε από ηλικιωμένη να πληρώσει τα έξοδα κλητήρα
1'

Η ηλικιωμένη γυναίκα ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι η τράπεζα στην οποία έχει οικονομικές εκκρεμμότες αρνήθηκε να πάραλάβει τα χρήματα που τους κατέβαλε ζητώντας της πρώτα να πληρώσει... 48 ευρώ για τα έξοδα του δικαστικού επιμελητή για εξώδικο που της έστειλε!

Σύμφωνα με το prismanews.gr, η τράπεζα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραλάβει χρήματα για το χρέος της δανειολήπτριας, εάν δεν προπληρωθεί η αιτούμενη δαπάνη για τον δικαστικό κλητήρα.

Συγκεκριμένα, η δανειολήπτρια από το Ρέθυμνο, επικοινώνησε με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και κατάγγειλε ότι ενώ έχει ενταχθεί για ρύθμιση του χρέους και έχει προσδιοριστεί ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στο Ειρηνοδικείο του Ρεθύμνου για το έτος 2017 και ενώ παρά την οικονομική της αδυναμία καταθέτει δόση έναντι του χρέους της, με αυτή την πολιτική η Τράπεζα την αποτρέπει αφού δεν δέχτηκε την καταβολή χρημάτων για το χρέος της, αλλά της απαιτούσε την άμεσα καταβολή των 48 Ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών αναφέρει:

Την πρακτική αυτή της Τράπεζας την καταγγέλλουμε δημόσια και την καλούμε άμεσα να την σταματήσει ... τους δε συνεπείς δανειολήπτες μέλη της ΄Ενωσης και μη υποκύπτουν σε μη νόμιμες απαιτήσεις , πιέσεις και πρακτικές των Τραπεζών, να ενημερώνουν την ΄Ενωση της οποίας είναι μέλος αλλά και τον δικηγόρο συνεργάτη της ΄Ενωσης που τους συνέδραμε να καταθέσουν την αίτηση στο Ειρηνοδικείο για τα περαιτέρω.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή