Έπαιρναν επί χρόνια τις συντάξεις των νεκρών γονιών τους...

Δύο γυναίκες, οι οποίες εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις των θανόντων γονέων τους συνελήφθησαν στην Αττική.
1'

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, η 54χρονη συνέχιζε να παίρνει από τον Φεβρουάριο του 2010 τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της.

Με πλαστές εξουσιοδοτήσεις, τις οποίες δήθεν είχε υπογράψει ο αποθανών, τον απέγραψε ως συνταξιούχο του ΙΚΑ, χρησιμοποιώντας και πλαστές σφραγίδες θεώρησης του γνησίου της υπογραφής και σφραγίδες αστυνομικών υπηρεσιών.

Αποκόμισε με τη μέθοδο αυτή συνολικά περίπου 30.000 ευρώ και διώκεται πλέον για πλαστογραφία και απάτη κατ' εξακολούθηση.

Στη δεύτερη περίπτωση, η 65χρονη εισέπραττε από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι σήμερα τη σύνταξη της θανούσας μητέρας της, λαμβάνοντας συνολικό ποσό που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Απέγραψε και αυτή την αποθανούσα μητέρα της ως συνταξιούχο, με πλαστή εξουσιοδότηση και φωτοαντίγραφο ταυτότητας της μητέρας της, με πλαστή και τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

Για τον σκοπό αυτό επεξεργάστηκε γνήσια έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια φωτοτύπησε έγχρωμα, ώστε να προσομοιάζουν με τα γνήσια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορά επίσης στα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης κατ' εξακολούθηση.

Στην κατοχή των δύο γυναικών βρέθηκαν δύο τραπεζικές κάρτες ανάληψης, που είχαν εκδοθεί με τα στοιχεία των θανόντων γονέων τους. Και οι δύο οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.