Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Σερβία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχου Σερβίας κ. Ειρηναίου, θα επισκεφτεί την ερχόμενη Παρασκευή την Σερβία.

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Σερβία
1'

Ο Αρχιεπίσκοπος θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 1700 ετών από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων, όπως διαβάζουμε στο Αγιορείτικο Βήμα .

Παρόντες θα είναι τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος όσο και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος. Πάντως οι ισορροπίες είναι πολύ ρευστές ιδίως μετά την έρευνα Αμερικανών που δημοσιοποίησε το Πατριαρχείο Μόσχας και σύμφωνα με την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας έχει ποιμαντική ευθύνη των Ορθοδόξων χριστιανών από τις 14 χώρες. Εκτός Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας είναι η Μολδαβία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, η Κιργισία, το Τατζικιστάν, η Εσθονία, η Λεττονία, η Λιθουανία και άλλες.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, στο τελευταίο του ταξίδι στην Εσθονία, ο κ. Βαρθολομαίος σε όλες του τις ομιλίες τόνιζε πως η Εσθονία υπάγεται στην ποιμαντική ευθύνη του οικουμενικού θρόνου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή