Λαθραία τσιγάρα αξίας 2,7 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν στον Πειραιά

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στον Πειραιά εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε, με τους διαφυγόντες δασμούς να ανέρχονται στο ποσό των 2.760.406 ευρώ.

Λαθραία τσιγάρα αξίας 2,7 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν στον Πειραιά
1'


Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από τη Kίνα και τη Μανίλα και είχαν δηλώσει στα φορτωτικά έγγραφα ότι μετέφεραν κουβέρτες και μεταλλικές καρέκλες κήπου.

Στον έλεγχο που έκαναν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας, διαπίστωσαν ότι το μεν πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 412 χαρτοκιβώτια με 4.120.000 τεμάχια τσιγάρα μάρκας Marlboro, τα οποία είναι απομίμηση της γνωστής μάρκας και το δεύτερο 1.048 χαρτοκιβώτια, με 10.480.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας Marble.
Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 2.760.406,14 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία στα φορτωτικά έγγραφα είναι πλαστά.

Διαβάστε επίσης:

Αποθήκη με λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

Ένωση Καπνοπολών: 20πλασιασμό προστίμων για τα λαθραία τσιγάρα

Η μαφία του καπνού: Πού βρίσκονται τα κρησφύγετα των λαθρεμπόρων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή