Αυτοψία μηχανικών στην Αρχαία Ολυμπία μετά τις κατολισθήσεις

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα των μηχανικών, που έκαναν αυτοψία στην κοινότητα Καυκανιάς της Αρχαίας Ολυμπίας, σχετικά με τις πρόσφατες κατολισθήσεις, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές σε τέσσερα οικήματα και στον κεντρικό δρόμο.

Αυτοψία μηχανικών στην Αρχαία Ολυμπία μετά τις κατολισθήσεις
1'

Ειδικότερα, λόγω των κατολισθήσεων, που σημειώθηκαν μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, ο κεντρικός δρόμος έχει υποστεί καθίζηση σε δύο σημεία, ενώ τρία σπίτια και ένα καφενείο, φέρουν αρκετές ζημιές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζιά, αναμένεται το πόρισμα των μηχανικών, το οποίο και θα καθορίσει τις ενέργειες του δήμου, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που απαιτεί εξειδικευμένη αντιμετώπιση.

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας υπογράμμισε ότι ο δήμος θα απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ενταχθούν σε πρόγραμμά αντίστοιχο με αυτό των σεισμόπληκτων ή των πυρόπληκτων, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν δάνεια και να φτιάξουν τα σπίτια τους, σε άλλο σημείο της Καυκανιάς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή