«Γιάφκα» επαιτών στη Θεμιστοκλέους

Σπείρα ανθρώπων οι οποίοι εκμεταλλεύονταν και ανηλίκους εξάρθρωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής...

1'

Σπείρα ανθρώπων οι οποίοι εκμεταλλεύονταν και ανηλίκους εξάρθρωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων ανδρών ηλικίας 61 και 70 ετών, όπως και σε μια υπήκοο της Βουλγαρίας ηλικίας 60 ετών, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ανθρώπων μεταξύ των οποίων και ανηλίκων, με σκοπό την επαιτεία.

Ακόμα, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 20 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων οι δέκα είναι ανήλικοι ηλικίας 9 – 14 ετών ενώ οι υπόλοιποι δέκα ηλικίας 20 έως 51 ετών, όλοι τους υπήκοοι Ρουμανίας και Βουλγαρίας για επαιτεία και παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.

Οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Θεμιστοκλέους, όπου οι κατηγορούμενοι έδιναν στέγη σε ανήλικους ζητιάνους μαζί με τους συνοδούς τους.

Μάλιστα διέμενα και οι ίδιοι εκεί προκειμένου να τους ελέγχουν. Κατασχέθηκε το ποσό των 3.293 ευρώ, όπως και διάφορα μέσα που χρησιμοποιούσαν στην …εργασία τους.

Από τους 15 που συνελήφθησαν, οι οκτώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι υπόλοιποι επτά αφέθησαν ελεύθεροι έπειτα από εντολή των Εισαγγελέων Ποινικής Δίωξης και Ανηλίκων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή