Είχε «ειδικότητα» στις κλοπές πορτοφολιών από ασθενείς

Επιπλέον πόνο προκαλούσε ένας νεαρός σε ασθενείς που...

1'

Επιπλέον πόνο προκαλούσε ένας νεαρός σε ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ο 36χρονος κατάφερνε και «τρύπωνε» στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και άρπαζε πορτοφόλια και τσάντες.

Ο δράστης φέρεται από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο του 2010, να είχε πραγματοποιήσει συνολικά 8 κλοπές, εκμεταλλευόμενος το συνωστισμό, αφαιρώντας πορτοφόλια με χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, από χώρους γραφείων εργαζομένων, φοριαμούς και ερμάρια ασθενών.

Μάλιστα η συνολική λεία ανέρχεται στο ποσό των 1.200 ευρώ!

Πάντως η αστυνομία με αφορμή το παραπάνω περιστατικό δίνει τις παρακάτω συμβουλές σε ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους όταν επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία:

-να μην παίρνουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή, κ.α.,

-να έχουν μαζί τους μόνο το χρηματικό ποσό που εκτιμούν ότι θα τους χρειαστεί και να τοποθετούν τα χρήματα σε εσωτερικές τσέπες,

-αν συνοδεύονται να δίνουν την τσάντα, το πορτοφόλι και τα πολύτιμα αντικείμενα στο συνοδό,

-να μην εγκαταλείπουν την τσάντα, ή άλλα αντικείμενα αξίας στους χώρους υποδοχής, σε διαδρόμους, ακόμα και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας.

-Σε περίπτωση κλοπής να μην αγγίζουν τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες και να ενημερώνουν άμεσα τη διεύθυνση του νοσοκομείου και την αστυνομία, καλώντας το γνωστό «100».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή