Πώς θα ξεχωρίσετε το εισαγόμενο αρνί, από το ελληνικό...
Με την Κυριακή του Πάσχα να πλησιάζει, οι Έλληνες έχουν αρχίσει ήδη τα ψώνια τους για το τραπέζι το οποίο θα περιλαμβάνει τον παραδοσιακό οβελία.
Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που το αρνί το οποίο αγοράζουν οι καταναλωτές και φτάνει στο πιάτο τους, αν και το έχουν πληρώσει για ντόπιο, μιλάει... διαφορετικές γλώσσες.
Η επιλογή του αρνιού, παρόλο που φαίνεται μία εύκολη υπόθεση, πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.
Αρχικά φροντίστε να δείτε προσεκτικά τη σφραγίδα: Τα εγχώρια αρνιά έχουν μπλε σφραγίδα, ενώ τα εισαγωγής καφέ.
Αν δείτε σφραγίδα ελληνικής παραγωγής, σημαίνει πως θα αναγράφεται η λέξη «HELLAS» ή τα αρχικά «ΕL» ή «GR».
Έπειτα, προσέξτε το σχήμα που έχει η σφραγίδα: Το αρνί πρέπει να έχει σφραγίδα σε σχήμα ρόμβου, το γάλακτος έχει σφραγίδα σε σχήμα παραλληλόγραμμο και το βιολογικό κρέας έχει και καρτελάκι πιστοποίησης.
Παρόλα αυτά, κάποια αμνοερίφια μεταφέρονται ζωντανά από γειτονικές χώρες και βαπτίζονται ελληνικά, οπότε συμβουλεύουμε να αγοράσετε αρνί από κρεοπώλη που εμπιστεύεστε.
Καλή σας όρεξη και καλό Πάσχα