Επέμβαση των ΜΑΤ στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο
Με στόχο να ηρεμήσουν τα πνεύματα, άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν το πρωί τουΣαββάτου (12/12) στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, όπου φιλοξενούνται χιλιάδες μετανάστες.
Μικροένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, όταν Μαροκινοί μετανάστες, που είχαν καταναλώσει αλκοόλ, άρχισαν να τσακώνονται.
Στο σημείο έσπευσαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες μπήκαν στο γήπεδο και προχώρησαν στον διαχωρισμό των μεταναστών ανά εθνικότητες, χωρίς να χρειαστεί να παρέμβουν με άλλο τρόπο καθώς τα πνεύματα ηρέμησαν.
Στο κλειστό γήπεδο παραμένει μέχρι το μεσημέρι, μεγάλη αστυνομική δύναμη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, είναι πιθανόν ορισμένοι μετανάστες να οδηγηθούν σε άλλο χώρο.
Πάντως υπάρχουν καταγγελίες από τους μετανάστες, ότι σημειώνονται κρούσματα κλοπών στο χώρο του γηπέδου.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, διαπληκτισμοί μεταξύ μεταναστών είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστοούν ελαφρά τρία άτομα, τα οποία διακομίστηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Το γήπεδο αναμένεται να επισκεφθούν σήμερα Σάββατο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Τόσκας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», εκφράζει την ανησυχία ότι είναι πιθανές οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών στα hot spots.
«Παρότι βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους στα hot spots, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το ενδεχόμενο. Γι' αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αυξάνουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά», αναφέρει ο υπουργός.
Παράλληλα, δηλώνει θετικός στην υποστήριξη της Frontex αλλά αρνείται την επέμβασή της χώρις αδειδότηση από τις ελληνικές αρχές. Επίσης αφήνει αιχμές σε βάρος «κύκλων στην Ευρώπη», οι οποίοι όπως τονίζει «κινούνται με βάση τα δικά τους κρατικά συμφέροντα και όχι τα ευρωπαϊκά».
Προσθέτει μάλιστα ότι «αυτοί οι κύκλοι προσπάθησαν πριν από μερικούς μήνες να προκαλέσουν ένα Grexit, τώρα προσπαθούν να προκαλέσουν απομόνωση των χωρών που αντιμετωπίζουν εντονότερα το προσφυγικό πρόβλημα, νομιζοντας ότι έτσι θα φτιάξουν το 'κάστρο' τους και τις 'μίνι' περιοχές ευημερίας».