Μετεγκατάσταση των προσφύγων στο Λαύριο

Σε νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που δημιούργησε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής...

1'

Σε νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που δημιούργησε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής, θα μετεγκατασταθούν σύντομα οι πρόσφυγες.

Η Επιτροπή των προσφύγων ζήτησε από τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δεσμευθεί εγγράφως ότι σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχει επισκευαστεί και το κτίριο Α, όπου διαμένουν σήμερα, ένα κτίριο που έχει κριθεί από την Πολεοδομία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου επικίνδυνο και κατεδαφιστέο.

Ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης σε συνάντηση που είχε με αρμόδιους φορείς δήλωσε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν, χωρίς όμως να μπορεί να δοθεί κάποια ρητή δέσμευση, λόγω του ότι η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη οικονομικά περίοδο και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πλήττεται καίρια .

Παράλληλα, ζητήθηκε από την αντιπροσωπεία των προσφύγων, να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου, η μετεγκατάστασή τους στο χώρο που δημιούργησε με δαπάνη του το υπουργείο Υγείας, χώρος που πληροί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας (φως, νερό, κλιματισμός και σύνδεση με το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή