Όλα τα «όπλα» στο τραπέζι για την ανοσία...

Όλα τα «όπλα» βγαίνουν πλέον πάνω στο τραπέζι, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα σε ό,τι αφορά την πανδημία και την εφιαλτική επέλαση της μετάλλαξης «Δ».

Όλα τα «όπλα» στο τραπέζι για την ανοσία...
InTime

Υποχρεωτικότητα, λουκέτα στα καταστήματα που παραβαίνουν τους περιορισμούς, επιχειρήσεις εστίασης μόνον για εμβολιασμένους και σταθερά μηνύματα από τους επιστήμονες υπέρ του άμεσου εμβολιασμού.

Αυτά είναι τα «βαριά όπλα» που θα χρησιμοποιήσει η πολιτεία μέσα στο επόμενο 20ήμερο, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τη δημιουργία του πολυσυζητημένου τείχους ανοσίας. Μέχρι στιγμής τα νούμερα ανεβαίνουν, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα ήθελαν κυβέρνηση και επιστήμονες, και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει κανείς να αποκλείσει νέα μέτρα (ακόμη και μέσα στον Αύγουστο) προς την κατεύθυνση πάντα της πίεσης να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί πιο γρήγορα.

Αρκεί όμως η πίεση της πολιτείας; Τα bonus, οι περιορισμοί ή μια πολιτική πειθούς για να πετύχει η χώρα το τείχος ανοσίας; Προφανώς όχι, διότι στο τέλος της μέρας πάντα καταλήγουμε στην ατομική ευθύνη, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα υγείας. Η πανδημία δεν είναι φορολογία, δεν είναι οικονομία, δεν είναι ένα γενικό πολιτικό ζήτημα που χωρούν - περισσότερες της μιας - απόψεις. Αφορά τον καθένα και την καθεμία που εάν δεν «βλέπουν» με καθαρό τρόπο το τι πρέπει να κάνουν και πότε αυτό σημαίνει ότι επιλέγουν απλά να κωφεύουν σε όλες τις εκκλήσεις από οπουδήποτε κι αν προέρχονται.

Εάν επιχειρούσε κάποιος να κάνει μια χαρτογράφηση εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, θα έβρισκε μέσα πολλές «φυλές»: Κατ’ αρχάς εκείνους που κάνουν σημαία (όχι μόνον για το εμβόλιο) την φράση «άστο γι’ αργότερα». Υποκατηγορία των πολιτών που το αφήνουν για... μετά είναι και αυτοί που δεν έχουν πειστεί ακόμη ότι οι όποιες παρενέργειες του εμβολιασμού (κόπωση, κάποια δέκατα για μια ημέρα κλπ.) είναι πραγματικά αμελητέες. Κατόπιν είναι εκείνοι που νιώθουν άτρωτοι και δεν έχουν στο περιβάλλον τους κάποιον που νόσησε, και άρα δεν ξέρουν τι μπορεί να προκαλέσει ο ιός. Τρίτη κατηγορία, εκείνοι που θεωρούν ότι με τον μη εμβολιασμό τους αντιστέκονται στο... σύστημα, αλλά όταν τους ζητήσεις να αναλύσουν ποιο είναι το σύστημα και σε τι αντιστέκονται ακριβώς δυσκολεύονται στις απαντήσεις. Τελευταία, και πιθανώς πιο μικρή, κατηγορία είναι οι αρνητές. Εκείνοι δηλαδή που θεωρούν ότι το εμβόλιο περιέχει κάποιου είδους μικροτσίπ (από τον Μπιλ Γκειτς μάλλον...) και πως όλα αυτά είναι ένα έργο ξένων μυστικών υπηρεσιών που στοχεύουν στην παγκόσμια κυριαρχία, στην υποταγή των λαών κλπ..

Η πολιτεία και οι επιστήμονες καλούνται, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πλέον, να πείσουν τους πολίτες που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες να εμβολιαστούν άμεσα. Να πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από το ίδιο το εμβόλιο, ότι δεν υπάρχει πλέον το «αργότερα» και ότι ο μη εμβολιασμούς δεν χτυπά κανένα σύστημα, αλλά μόνον την ίδια την κοινωνία και την ίδια τη χώρα. Όσον αφορά τους συνωμοσιολόγους, δεν νομίζω ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, αλλά ευτυχώς αυτοί είναι κάτω από το 5% του συνολικού πληθυσμού (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) και ως εκ τούτου δεν θα επηρεάσουν την προσπάθεια για τη δημιουργία ασπίδας εν όψει του φθινοπώρου.

Με μέθοδο και επιμονή μπορεί η πλειοψηφία των ανεμβολιαστων να πειστεί πριν να είναι πολύ αργά...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Φυλάκισαν» και εξέδιδαν 19χρονη στην Ηλιούπολη: Τα 3 ερωτήματα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση - σοκ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή