Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Παρασκευή»

Καιρός: Σε εφαρμογή το Σχέδιο Εναέριας Επιτήρησης

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Παρασκευή»
INTIME NEWS
1'

Από την Παρασκευή αναμένονται ενισχυμένα μελτέμια στο Αιγαίο που ναι μεν θα κατεβάσουν τις θερμοκρασίες στις περιοχές που επηρεάζουν και θα μας δροσίσουν ωστόσο αυξάνουν επικίνδυνα την εκδήλωση πυρκαγιών. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ μίλησε στο Newsbomb.gr για τα καιρικά φαινόμενα που θα αλλάξουν το σκηνικό.

«Την Παρασκευή (15/07), σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά στο Αιγαίο θα είναι τα δυνατά μελτέμια με εντάσεις 7 - 8 μποφόρ. Επιδείνωση θα παρουσιάσουν πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, στο ανατολικό Αιγαίο, στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο όπου θα καταστούν αρκετά δυσμενείς λόγω των δυνατών ανέμων».

Στην Δυτική Ελλάδα φαίνεται πως θα υπάρξει ισχυρή παρουσία υψηλών θερμοκρασιών με τον κ. Μαρουσάκη να αναφέρει ότι «μέχρι και την Κυριακή θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 37 - 38 βαθμούς Κελσίου. Το βράδυ μόνο θα δροσίζει, καθώς θα πέφτει η θερμοκρασία».

Ο μετεωρολόγος τόνισε πως «ο καιρός θα αλλάξει από το βράδυ της Κυριακής που θα έχουμε κάποιες μπόρες στα βόρεια τμήματα της χώρας. Από την επόμενη εβδομάδα θα πέσει η θερμοκρασία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή