Καιρός: Καλοκαιρινή «ανάσα» λίγο πριν την φθινοπωρινή εισβολή - Ανατροπή στο σκηνικό τη νέα εβδομάδα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για την εξέλιξη του καιρού

Καιρός: Καλοκαιρινή «ανάσα» λίγο πριν την φθινοπωρινή εισβολή - Ανατροπή στο σκηνικό τη νέα εβδομάδα
INTIME NEWS/Φωτογραφία Αρχείου
2'

Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα επικρατήσουν το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, λίγες αραιές νεφώσεις αναμένονται στη Μακεδονία και τη Θράκη, στα Επτάνησα, στη δυτική Κρήτη αλλά και στις Σποράδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 30-32 στα δυτικά ηπειρωτικά και Επτάνησα, ενώ στις ανατολικές, ηπειρωτικές περιοχές θα κυμανθεί στους 32-34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικοί στο Ιόνιο, 2 – 4 μποφόρ. 2 – 4 μποφόρ και στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 20 – 32 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-4 μποφόρ.

Στη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-29 βαθμούς και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3-4 μποφόρ.

Κολυδάς: «Βαλκανικό μέτωπο» από Δευτέρα

Φθινοπωρινός θα είναι πάλι ο καιρός, μετά το… καλοκαιρινό διάλειμμα, όπως υπογράμμισε και ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς σε δημοσίευσή στα κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, έγραψε ότι «η πτώση της θερμοκρασίας από τους 32℃ με 33℃ το Σάββατο στους 24℃ με 26℃ της Δευτέρας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και θα επανέλθουμε κοντά στις κανονικές, ή λίγο κάτω από τις κανονικές τιμές για την εποχή. Οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 μποφόρ μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας θα είναι χαρακτηριστικό του καιρού και δεν αποκλείεται στα Βορειοανατολικά της χώρας, τα φαινόμενα να είναι ισχυρά».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή