Η ψευδής ιστορία σύλληψης πράκτορα του FBI

Συγκεντρώνοντας εκατομμύρια θεάσεων, βίντεο στο οποίο διαδραματίζεται σύλληψη ενός αφροαμερικανού άνδρα έγινε viral. 
1'

Μάλιστα, σύμφωνα με τους τίτλους των δημοσιεύσεων που έχουν κατακλείσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται για πράκτορα του FBI.

Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ellinikahoaxes.gr.

Στο υπό εξέταση βίντεο βλέπουμε τη διαδικασία σύλληψης ενός αφροαμερικανού άνδρα με κόκκινη μπλούζα.

Κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, ένας αστυνομικός τον προσεγγίζει. Ο άνδρας αντιδρά και δηλώνει πως παρενοχλείται.

Τότε, ένας δεύτερος αστυνομικός τον πλησιάζει. Λίγες στιγμές αργότερα, και ενώ δείχνει να μην είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος, του περνούν χειροπέδες ενώ προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, επρόκειτο για πράκτορα του FBI.

Αληθεύει;

Σύμφωνα με ανακοίνωση αστυνομικού τμήματος του Ρότσεστερ, καθίσταται σαφές πως: Αφενός το βίντεο δεν είναι τωρινό αλλά η ημερομηνία λήψης του είναι η πρώτη Ιουνίου του 2019. Αφετέρου, ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο να είναι υπό σύλληψη, δεν είναι πράκτορας του FBI.

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην πλατφόρμα του Twitter, υποστηρίζουν πως ο άνδρας ονομάζεται “Atter” και εργάζεται ως διασώστης κέντρου άμεσης βοήθειας. Το ακόλουθο tweet επαληθεύει την παραπάνω δήλωση.

Σύμφωνα με την σελίδα διασταύρωσης ειδήσεων, Snopes, το υπό εξέταση βίντεο ξεκίνησε από την πλατφόρμα του Instagram και πιο συγκεκριμένα από τον χρήστη @thisisnike1 στις 31 Μαϊού του 2020 χωρίς, ωστόσο, να υπονοείται ουδεμία σχέση του άνδρα με το FBI.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Έκανε το λάθος η «μαυροντυμένη» - Ραγδαίες εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις