Ινδία Κορονοϊός: Συνωστισμός στις αγορές προτού τεθεί σε ισχύ η καραντίνα
Κορονοϊός: Χιλιάδες άνθρωποι αγνόησαν την προτροπή να τηρούν τις αποστάσεις και κατέκλυσαν σήμερα τις αγορές της Πάτνα, της πρωτεύουσας του κρατιδίου Μπιχάρ, τα 125 εκατομμύρια κάτοικοι του οποίου θα τεθούν από τα μεσάνυχτα απόψε σε καραντίνα, λόγω της πανδημίας.
Με βάση αυτό το μέτρο, που θα ισχύσει για 15 ημέρες, μόνο τα καταστήματα που διαθέτουν είδη πρώτης ανάγκης θα παραμείνουν ανοιχτά και θα επιτρέπονται μόνο οι αγροτικές και οι οικοδομικές εργασίες. Τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα διακόψουν τα δρομολόγιά τους και τα σχολεία και τα θρησκευτικά ιδρύματα θα κλείσουν τις πύλες τους.
Τα ιδιωτικά οχήματα ωστόσο θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε αυτήν την περιοχή της βορειοανατολικής Ινδίας, μιας από τις φτωχότερες στη χώρα.
Αντιθέτως, στη μεγαλούπολη Μπάνγκαλορ και τα περίχωρά της, που έχει μετατραπεί σε εστία του νέου κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, οι δρόμοι ήταν άδειοι σήμερα, αφού από χθες το βράδυ τέθηκε σε ισχύ η αυστηρή καραντίνα.
Στην Ινδία, μια χώρα 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων, τα κρούσματα πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο και καθημερινά καταγράφονται 500 και πλέον νεκροί. Πολλές πόλεις και επαρχίες επαναφέρουν τα πολύ αυστηρά μέτρα αφού η πανεθνική καραντίνα που είχε εφαρμοστεί αιφνιδιαστικά από την κυβέρνηση στα τέλη Μαρτίου έληξε, στις αρχές Ιουνίου.
Στην αγορά της Πάτνα, η Ραντίκα Σινγκ, μια 40χρονη που πουλάει ρύζι και φακές, ήταν από τους ελάχιστους ανθρώπους που φορούσαν μάσκα. «Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ ξανά στη ζωή μου μια τέτοια κατάσταση, είναι φρικτή εμπειρία», δήλωσε.
Καθώς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα για να προστατευθούν και αψηφώντας τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης, ορισμένοι εκφράζουν οργή για την επαναφορά της καραντίνας. «Οι άνθρωποι δεν ανησυχούν για τον εαυτό τους. Έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού», υποστήριξε ένας συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, ο Σιέντ Αμίν Ικμπάλ.
Σήμερα, η άμεση προτεραιότητα για τους κατοίκους της Πάτνα ήταν να συγκεντρώσουν αποθέματα ειδών πρώτης ανάγκης. Η Νιλάμ Ντεβί, που προέρχεται από μια φτωχή κοινότητα, κατάφερε να αγοράσει ένα τσουβάλι ρύζι βάρους 59 κιλών και 15 κιλά αλεύρι. «Στην προηγούμενη καραντίνα, μας έλειπε το ρύζι και το αλεύρι γιατί δεν καταφέραμε να τα αγοράσουμε πριν κλειστούμε μέσα. Αυτή τη φορά, είπαμε να μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος», ανέφερε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα 27 νέα κρούσματα - Ανησυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη