Σε κλοιό γιατρών ο Μακρόν λόγω κορονοϊού – Τα συμπτώματα που παρουσιάζει

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει τεθεί σε απομόνωση σε κυνηγετικό καταφύγιο κοντά στο Παρίσι με μια ομάδα γιατρών να παρακολουθεί την υγεία του.

Σε κλοιό γιατρών ο Μακρόν λόγω κορονοϊού – Τα συμπτώματα που παρουσιάζει
AP PHOTO
2'

Η ομάδα αυτή μετακινήθηκε από το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας στο κυνηγετικό καταφύγιο στο οποίο βρίσκεται σε απομόνωση ο Μακρόν από τη στιγμή που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το Europe 1 ο Μακρόν έχει πάντα δίπλα του έναν γιατρό ενώ συνολικά στην ομάδα που παρακολουθεί τον πρόεδρο της Γαλλίας συμμετέχουν πέντε γιατροί, αρκετές νοσοκόμες αλλά και στρατιωτικοί οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους την υλικοτεχνική υποδομή για να αντιμετωπίσουν μέχρι και καρδιακή προσβολή ή τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Στη διάθεση του προέδρου της Γαλλίας βρίσκεται πάντα και ένα ελικόπτερο το οποίο θα πραγματοποιήσει την αεροδιακομιδή του αν τυχόν αυτή κριθεί απαραίτητη από τους γιατρούς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το ελικόπτερο θα προσγειωθεί είτε στον κήπο του προεδρικού μεγάρου της Γαλλίας είτε σε ειδικό χώρο κοντά στην περιοχή στην οποία έχει τεθεί σε απομόνωση ο Μακρόν.

Ο ίδιος σχεδιασμός προβλέπει ότι δύο νοσοκομεία είναι πάντα σε ετοιμότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πρόεδρο της Γαλλίας: το ένα είναι το νοσοκομείο Mignot στην περιοχή Chesnay και το δεύτερο μια κλινική στις Βερσαλλίες.

Όσο για το κυνηγετικό καταφύγιο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τις ανέσεις του Ελιζέ, παρέχει στον εκάστοτε πρόεδρο της Γαλλίας τη δυνατότητα να εργαστεί κανονικά ενώ υπάρχει και μια ειδική ομάδα που έχει αναλάβει τα «πήγαινε-έλα» στο Ελιζέ για ό,τι χρειάζεται ο Μακρόν με 30 άτομα να είναι υπεύθυνα για την ασφάλειά του.

Τα συμπτώματα που προκάλεσαν τον συναγερμό

Σύμφωνα με τη Le Figaro ο Γάλλος πρόεδρος υποβλήθηκε σε τεστ το πρωί της Πέμπτης αφού παρουσίασε «χαρακτηριστικά αλλά ήπια συμπτώματα το προηγούμενο βράδυ, όπως βήχας, καταρροή και κόπωση».

Ο Μακρόν ώρες μετά την ανακοίνωση από το Ελιζέ για την ασθένειά του φέρεται να παραδέχθηκε λάθη στη συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα, ότι, δηλαδή, έκανε λάθος που έδωσε το χέρι σε ορισμένα άτομα με τα οποία συναντήθηκε.

Η ασθένεια του Μακρόν έχει προκαλέσει αγωνία σε όλη την Ευρώπη δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό είναι ότι ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί πώς ακριβώς νόσησε με covid-19 o Μακρόν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι σκότωσαν 86χρονο για 200 ευρώ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή