Πολιτικό άσυλο στον Άσαντ προσφέρει η Τυνησία

Πολιτικό άσυλο στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, μπορεί να δώσει η κυβέρνηση της Τυνησίας, ώστε να τερματιστεί η αιματοχυσία.

Πολιτικό άσυλο στον Άσαντ προσφέρει η Τυνησία
1'

Ο πρόεδρος της Τυνησίας, Μονσέφ Μαρζούκι, δήλωσε σχετικά στο BBC: «Η Τυνησία υπέχει μια ηθική ευθύνη έναντι της Συρίας αλλά και των Σύρων πολιτών», καθώς είναι η χώρα όπου έγινε η αρχή της «Αραβικής Άνοιξης».

«Και οι Σύροι είναι μουσουλμάνοι, αδελφοί μας, δεν αποδεχόμαστε καθημερινά 100 αδελφοί μας να σκοτώνονται από το σημερινό συριακό καθεστώς», επισήμανε ο πρόεδρος της Τυνησίας.

«Αν το ζητούμενο είναι ο τερματισμός της αιματοχυσίας, τότε προσφέρεται η λύση της Υεμένης: ο πρόεδρος εγκαταλείπει την προεδρική εξουσία, βρίσκοντας ένα σίγουρο καταφύγιο, έναν τόπο για να τον φιλοξενήσει (...) Προτείναμε κάτι παρόμοιο στη Ρωσία, δεν θέλησε. Μας απάντησαν: γιατί εσείς οι Τυνήσιοι δεν δέχεστε στην Τυνησία τον Άσαντ;», συνέχισε ο Μαρζούκι.

«Αν αυτό είναι το τίμημα της ειρήνευσης στη Συρία, δέχομαι», δήλωσε ο πρόεδρος Μαρζούκι στη συνέντευξη στο BBC. Παρόμοια πρόταση είχε κάνει στο τέλος Φεβρουαρίου στην τυνησιακή εφημερίδα La Presse.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε σήμερα ότι «ούτε καν συζητά θέμα ασύλου» για τον Άσαντ, παρά το γεγονός ότι η Μόσχα είναι ένας παραδοσιακός σύμμαχος της Δαμασκού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή