Ουκρανία: Είχε κηρύξει ο Πούτιν πόλεμο απο τη Δευτέρα ; Δεν εξέτασε ποτέ σοβαρά τη διπλωματική οδό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν πιθανότατα είχε προηχογραφήσει το δραματικό μήνυμα για την κήρυξη του πολέμου, αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης

O Πούτιν είχε αποφασίσει την έναρξη πολέμου απο τη Δευτέρα
O Πούτιν είχε αποφασίσει την έναρξη πολέμου απο τη Δευτέρα
ΑΡ
3'

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Bλαντιμίρ Πούτιν πιθανότατα είχε προηχογραφήσει την κήρυξη πολέμου ήδη από τη Δευτέρα.

Η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta διαπίστωσε ότι τα metadata (μεταδεδομένα) από το μαγνητοσκοπημένο υλικό που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου δημιουργήθηκαν στις 7 το απόγευμα της 21ης ​​Φεβρουαρίου, σχεδόν τρεις ημέρες πριν ο Πούτιν ανακοινώσει την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης σήμερα το πρωί (24/2).

Οι ομοιότητες μεταξύ της σημερινής εμφάνισης του Πούτιν και των ρούχων που φορούσε στις αρχές αυτής της εβδομάδας είχαν ήδη εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν είχε μαγνητοσκοπήσει την κήρυξη πολέμου εκ των προτέρων.

Τη στιγμή που ανακοίνωσε την αναγνώρισή των αυτονομιστικών εδαφών στην ανατολική Ουκρανία τη Δευτέρα και την ώρα που κήρυξε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης, φοράει την ίδια γραβάτα και κάθεται στο ίδιο γραφείο.

Το Κρεμλίνο και οι σύμμαχοί του έχουν ήδη στοχοποιηθεί για προκαταγραφή άλλων γεγονότων που υποτίθεται ότι μεταδόθηκαν ζωντανά, όπως η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου ή οι ανακοινώσεις για εκκενώσεις από τα εδάφη του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

Αν αληθεύει, η προκαταγραφή της κήρυξης πολέμου από τον Πούτιν θα έδειχνε περαιτέρω ότι το Κρεμλίνο δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τη διπλωματική οδό και πάντα ετοιμαζόταν να εξαπολύσει μια εισβολή στην Ουκρανία.

Άλλες αναφορές υποδηλώνουν ότι η Novaya Gazeta μπορεί να έκανε λανθασμένη ανάλυση στο βίντεο της ομιλίας του Πούτιν. Ο Άρικ Τόλερ της ερευνητικής ομάδας Bellingcat και άλλοι Ρώσοι δημοσιογράφοι έχουν σημειώσει ότι είναι πιθανό η Novaya Gazeta να εξέτασε τα δεδομένα από λάθος αρχείο.

Το βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου δείχνει ότι το αρχείο δημιουργήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή - Σειρήνες σε Κίεβο και Μαριούπολη

Ουκρανία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στο Ντονμπάς

Μπάιντεν: Η Ρωσία υπεύθυνη για τις απώλειες ζωής που θα προκληθούν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο διάγγελμα Ζελένσκι - «Η Ρωσία μας επιτίθεται, θα κερδίσουμε»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή