Πόλεμος στην Ουκρανία: Τμήμα της Χερσώνας δεν είναι πια υπό ουκρανικό έλεγχο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ορισμένα τμήματα της Χερσώνας, μιας επαρχίας στη νότια Ουκρανία που συνορεύει με την Κριμαία δεν είναι πλέον υπό ουκρανικό έλεγχο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τις τοπικές αρχές.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τμήμα της Χερσώνας δεν είναι πια υπό ουκρανικό έλεγχο
Ορισμένα τμήματα της Χερσώνας δεν είναι πλέον υπό ουκρανικό έλεγχο, λέει το Reuters.
AP
2'

Νωρίτερα, ένας σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι διεξάγονται σφοδρές μάχες στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία αλλά και στις περιοχές του Σούμι, του Χαρκόβου, της Χερσώνας, της Οδησσού και σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο.

Ο ίδιος ο Ζελένσκι ανέφερε πριν από λίγο ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Σβήνει» το Κίεβο! Κατελήφθη το αεροδρόμιο - Καίγεται η Υπηρεσία Πληροφοριών

Ολομέτωπη είναι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, με ρωσικά μαχητικά και ελικόπτερα να βομβαρδίζουν από αέρος, ενώ τανκς και στρατιώτες πολιορκούν το Κίεβο.

Λίγο πριν τις 15:00 μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ και μαρτυρίες κατοίκων, ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 πραγματοποίησαν επιχείρηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αντόνοβ, το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Όπως μεταδίδει o Αμερικανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Μίλερ, ανταποκριτής στο Buzzfeed News στο Twitter, ενας μεγάλος αριθμός από ρωσικά Mi-8 συμμετέχουν στην επιχείρηση με στόχο τον ζωτικής σημασίας αερολιμένα, που βρίσκεται στο Χοστόμελ.

«Το υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι η Ρωσία έχει πλέον τον έλεγχο» γράφει στην ανάρτησή του ο Μίλερ. Όπως επισημαίνει, πρόκειται για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη, αφού το Αεροδρόμιο Αντόνοβ (γνωστό και ως Χοστόμελ) βρίσκεται πολύ κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέροουν ότι το αεροδρόμιο του Κιέβου βρίσκεται υπό κατάληψη, ενώ στις φλόγες έχει παραδοθεί το κτήριο της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζητά σύγκληση της Ατλαντικής Συμμαχίας ο Μακρόν

Ουκρανία: Οικογένεια στο Χάρκοβο προσεύχεται για τη ζωή της στη μέση του δρόμου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή