Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση από κάθε κατεύθυνση διέταξε ο Πούτιν μετά από προσωρινή διακοπή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Από την Μαριούπολη στα ανατολικά ως την Οδησσό στα δυτικά, τη Μελιτόπολη στο νότο και το Κίεβο στο βορρά όλα τα μέτωπα φλέγονται, ενώ πριν λίγο ανακοινώθηκε ο θάνατος δύο Ελλήνων ομογενών στο Ντονέτσκ και ο τραυματισμός άλλων 6, μεταξύ αυτών κι ένα παιδί - Μόσχα: Εντολή να συνεχιστεί η επίθεση από κάθε κατεύθυνση - 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση από κάθε κατεύθυνση διέταξε ο Πούτιν μετά από προσωρινή διακοπή
Μαζική είναι η φυγή των πολιτών από το την πρωτεύουσα που πολιορκείται από τον ρωσικό στρατό.
ap
4'

Οι ρωσικές μονάδες στην Ουκρανία έλαβαν το Σάββατο εντολή να συνεχίσουν την επίθεσή τους από όλες τις κατευθύνσεις έπειτα από μια παύση την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επαναλαμβάνοντας ανάλογα σχόλια που έκανε νωρίτερα το Κρεμλίνο, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξήγησε πως η χθεσινή παύση έγινε εν αναμονή των συνομιλιών μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, όμως οι επιχειρήσεις επαναλαμβάνονται, αφότου η Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί.

Δύο Έλληνες νεκροί και έξι τραυματίες στην περιοχή Σαρτανάς

Δύο ομογενείς έχασαν τη ζωή τους, και έξι τραυματίστηκαν, κατά τις αιματηρές συγκρούσες στην Ουκρανία όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Οι δύο Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο χωριό Σαρτανάς, κοντά στη Μαριούπολη. Μεταξύ των έξι Ελλήνων που έχουν τραυματιστεί είναι και ένα παιδί.

Την είδηση επιβεβαίωσαν ο περιφερειάρχης της Μαριούπουλης και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την κατάσταση των τραυματιών.

Τις πρώτες εικόνες από το χωριό Σαρτάνα της Ουκρανίας όπου σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό -σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών- 2 Έλληνες ομογενείς, έδωσε στη δημοσιότητα η τηλεόραση του OPEN.

Σφυροκοπούν το Χάρκοβο οι Ρώσοι

Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα και γύρω από το Χάρκοβο, σύμφωνα με το Reuters. Εντωμεταξύ λίγα λεπτά πριν από τις 5.30 τα ξημερώματα ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο.

Την ίδια στιγμή όπως έγινε γνωστό οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν μια ρωσική επίθεση στην περιοχή Λβιβ κοντά στην πόλη Μπρόντι στη δυτική Ουκρανία, ανέφερε ο δήμαρχος του Λβιβ στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram.

"Τρία ρωσικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν κοντά στο Μπρόντι στις 09:00. Περίπου 60 άνθρωποι", δήλωσε ο δήμαρχος Αντρέι Σαντόβιι.

"Οι (ουκρανικές) ένοπλες δυνάμεις αποκρούουν τον κατακτητή! Η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο", πρόσθεσε.

Βρετανία: Η ρωσική προέλαση έχει επιβραδυνθεί

Η ρωσική προέλαση στην Ουκρανία έχει προσωρινά επιβραδυνθεί, πιθανόν λόγω υλικοτεχνικών προβλημάτων και της σθεναρής αντίστασης που συναντά, ανέφερε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Η ταχύτητα της ρωσικής προέλασης έχει προσωρινά επιβραδυνθεί πιθανόν ως αποτέλεσμα οξέων υλικοτεχνικών προβλημάτων και της σθεναρής ουκρανικής αντίστασης», λέει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, σε ένα επικαιροποιημένο tweet, έπειτα από αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών.

«Οι ρωσικές δυνάμεις προσπερνούν πολύ μεγάλα πυκνοκατοικημένα κέντρα, αφήνοντας πίσω τους δυνάμεις για να τα περικυκλώσουν και να τα απομονώσουν. Στις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο είναι πιθανό να ενεπλάκησαν περιορισμένες δυνάμεις ρωσικών μονάδων που είχαν από πριν πάρει θέση. Η κατάληψη του Κιέβου παραμένει ο πρωταρχικός στρατιωτικός στόχος της Ρωσίας».

Την ίδια ώρα, ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας είπε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ενοχληθεί από αυτό που οι ΗΠΑ πιστεύουν πως είναι μια «βιώσιμη» ουκρανική αντίσταση.

«Γνωρίζουμε πως δεν έχουν καταγράψει την πρόοδο που θα ήθελαν, ιδίως στον βορρά. Έχουν ενοχληθεί που συναντούν μια πολύ αποφασιστική αντίσταση», είπε ο αξιωματούχος, χωρίς να παράσχει στοιχεία.

«Τους έχουν κόψει την ταχύτητα», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Tο Κίεβο επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας έως τη Δευτέρα

Η δημοτική αρχή του Κιέβου επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία θα διαρκέσει από σήμερα το απόγευμα έως το πρωί της Δευτέρας χωρίς διακοπές, έγινε γνωστό από το γραφείο του δημάρχου, αποσαφηνίζοντας μια ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα.

Το Κίεβο είχε πει νωρίτερα ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκεί από τις 17.00 το απόγευμα έως τις 08.00 το πρωί, καθημερινά.

«Για την αποτελεσματικότερη άμυνα της πρωτεύουσας και την ασφάλεια των κατοίκων της, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει από σήμερα (26 Φεβρουαρίου) στις 17.00 έως το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου», επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι αυστηροί κανόνες χρειάζονται για να καθαρίσει η πόλη, η οποία πλήττεται από βομβαρδισμούς και πυρά, από τα «σαμποτάζ του εχθρού και τις ομάδες αναγνώρισης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων μέρος του οπλισμού που είχε στείλει η Δύση

Ουκρανία: Συγκινεί γυναίκα που μαζεύει τα συντρίμμια του σπιτιού της και τραγουδά τον εθνικό ύμνο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή