Τζόνσον: «Ο Πούτιν πρέπει να αποτύχει» - Καθυστερεί η προέλαση των Ρώσων στην Ουκρανία

Για νέα μέτρα κατά της Ρωσίας κάνει λόγο ο Μπόρις Τζόνσον

Τζόνσον: «Ο Πούτιν πρέπει να αποτύχει» - Καθυστερεί η προέλαση των Ρώσων στην Ουκρανία
Η ανάρτηση Τζόνσον για τον Πούτιν
1'

Μήνυμα για περαιτέρω αυστηρά μέτρα σε βάρος τη Ρωσίας έστειλε με ανάρτησή του στο Twiiter o Bρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Ο Πούτιν πρέπει να αποτύχει» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει πως «σε συνεργασία με τους εταίρους μας είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε τα πιο αυστηρά οικονομικά μέτρα κατά του Προέδρου Πούτιν για την απεχθή εκστρατεία του κατά της Ουκρανίας»

Η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας

Στο μεταξύ η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στο Κίεβο καθυστερεί λόγω επιμελητειακών λαθών και της ισχυρής αντίστασης των Ουκρανών, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Το μεγαλύτερο μέρος των χερσαίων δυνάμεων του Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει περισσότερα από 30 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου και η προέλασή τους καθυστερεί επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις υπερασπίζονται το αεροδρόμιο Χοστομέλ, έναν από τους βασικούς στόχους των Ρώσων ήδη από την πρώτη ημέρα των συγκρούσεων», πρόσθεσε το υπουργείο.

«Επιμελητειακά λάθη και η ισχυρή αντίσταση των Ουκρανών εξακολουθούν να δυσκολεύουν τη ρωσική προέλαση», εκτίμησε.

Σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται γύρω από το Τσερνίχιβ, μια πόλη στη βόρεια Ουκρανία, και τη Χαρκίβ, επεσήμανε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Twitter, τονίζοντας ότι και οι δύο πόλεις παραμένουν υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
22:48ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά