Πόλεμος στην Ουκρανία - Απειλή Λαβρόφ: Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να είναι πυρηνικός

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Απειλή Λαβρόφ: Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να είναι πυρηνικός
Έτοιμη για δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, είναι η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη ο Σεργκέι Λαβρόφ.
AP Photo
1'

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου, ότι εάν διεξαχθεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θα περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα και θα είναι καταστροφικός, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Επίσης ο Λαβρόφ ανέφερε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

«Ωστόσο, για την ώρα, το Κίεβο κινείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Ουάσινγκτον» επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ενώ συντήρησε το θέμα των πυρηνικών όπλων, λέγοντας πως «ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να πυρηνικός και καταστροφικός».

Να επιστρέψουν πίσω στις ΗΠΑ τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη

Χθες, ο Λαβρόφ είχε αναφέρει πως η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτο να βρίσκονται αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη. «'Ηρθε η ώρα να επιστρέψουν πίσω στις ΗΠΑ» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό στη Γενεύη, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Ο Λαβρόφ στην ομιλία του είχε επισημάνει ότι το Κίεβο επιζητεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, κάνοντας λόγο για έναν πραγματικό κίνδυνο που πρέπει να αποτραπεί. «Η Ουκρανία διαθέτει ακόμη σοβιετικές τεχνολογίες και μέσα για να αποκτήσει τέτοιου είδους όπλα», δήλωσε. «Δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε σε αυτό τον πραγματικό κίνδυνο».

Διαβάστε Επίσης:

Μαζική αποχώρηση διπλωματών κατά την ομιλία Λαβρόφ στον ΟΗΕ (pics)

Λαβρόφ: Δεν θα επιτρέψουμε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία – Οι ΗΠΑ να τα αποσύρουν από την Ευρώπη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λαβρόφ ακυρώνει την επίσκεψη στη Γενεύη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή