Βλαντιμίρ Πούτιν: Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι ένας λαός - Μάχονται σαν Ναζί, χρησιμοποιούν αμάχους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο διάγγελμα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος υποστήριξε πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» θα συνεχιστεί. Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορεί το Κίεβο για την τακτική που χρησιμοποιεί, η οποία  θυμίζει τους Ναζί όπως ανέφερε.

Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν
Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
2'

Σε νέο διάγγελμα που απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπογράμμισε την ανάγκη αποναζιστικοποίησης και αποστρατικοποίησης της Ουκρανίας. Ο κ. Πούτιν επεσήμανε πως η επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου, έχει στόχο να επαναφέρει την ειρήνη και την ευημερία σε ανθρώπους που έχουν υποφέρει στην περιοχή του Ντονμπάς, ενώ παράλληλα κατηγόρησε το Κίεβο για τον τρόπο με τον οποίο αμύνεται των επιθέσεων της Μόσχας.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, οι Ουκρανοί έχουν επιστρατεύσει ναζιστικές πρακτικές καθώς χρησιμοποιούν αμάχους ως ασπίδα. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ρωσία δεν θα απειληθεί από κανέναν, ούτε και με τη χρήση πυρηνικών όπλων.

«Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι ένας λαός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Υπάρχουν κατάλοιπα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όποιος τον έζησε στο πλευρό του Χίτλερ είναι απέναντί μας. Είδαμε μισθοφόρους κι από τη Μέση Ανατολή», ανέφερε στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Οι Ουκρανοί μάχονται όπως οι Ναζί. Χρησιμοποιούν τους αμάχους σαν ασπίδες. Βάζουν πυροβόλα μέσα σε αστικό ιστό, για να προκαλέσει θύματα μεταξύ των αμάχων όποιος τους χτυπήσει. Βάζουν τεθωρακισμένα δίπλα σε νηπιαγωγεία».

«Ακόμα και οι Κινέζοι προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα. Χιλιάδες είναι αυτοί που προσπαθούν να φύγουν. Τι κάνει η Ουκρανία; Τους μπλοκάρει και τους πάει στην Πολωνία. Εμείς έχουμε ανοίξει διαδρόμους για να φύγουν οι άμαχοι», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε υπερήφανος για τους Ρώσους στρατιωτικούς καθώς «μάχονται για την ειρήνη και την ελευθερία των ανθρώπων που υπέφεραν στην περιφέρεια του Ντονμπάς και στην Ουκρανία». Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα δοθούν 7 εκατ. ρούβλια σε κάθε οικογένεια που έχασε μέλος της στον πόλεμο, όπως και συντάξεις στους τραυματίες.

«Κανείς δεν θα μας απειλήσει. Ούτε με πυρηνικά. Είμαστε ένας περήφανος λαός, με περήφανο στρατό. Θα κάνουμε πάντοτε ότι πρέπει για να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων. Προστατεύουμε τις οικογένειες, τα παιδιά, την παιδεία και την υγεία. Θα είμαστε στο πλευρό όσων υπέφεραν από την επιχείρηση στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή