Ουκρανία: Από τον πόλεμο στην ειρήνη - Η γιαγιά με το εγγόνι που έγινε viral και σύμβολο αισιοδοξίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκηνές φρίκης αλλά και ελπίδας μέσα απο τα χαλάσματα και την καταστροφή, φέρνουν στο φως οι ρεπόρτερ και οι φωτογράφοι που βρίσκονται στα πεδία των μαχώνκαι στα σύνορα με τις γειτονικές χώρες. Ο Ρουμάνος φωτογράφος Florin Ghioca απαθανάτισε την αγωνία και την ελπίδα στα μάτια μίας γιαγιάς.

Η απόγνωση του πολέμου σε ένα βλέμμα
Η απόγνωση του πολέμου σε ένα βλέμμα
Florin Ghioca
1'

Με μία συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook και δύο φωτογραφίες που συγκινούν, ο Ρουμάνος φωτογράφος Florin Ghioca περιγράφει πώς νοιώθουν οι ξεριζωμένοι της Ουκρανίας.

«Αυτή η μεγάλη, σκληρή και κρύα μέρα τελειώνει με μια εικόνα που έχει μείνει στην ψυχή μου. Στο μεσημεριανό γεύμα, στο συνοριακό πέρασμα Αlbita όπου είναι τα σύνορα με τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, η ηλικιωμένη γυναίκα της φωτογραφίας κουβαλούσε στην αγκαλιά της τον εγγονό της. Με τη φωνή της να τρέμει, μου έριξε ένα βλέμμα που δεν θα ξεχάσω για πολύ καιρό: μέσα του έκρυβε όλο το μαρτύριο του πολέμου!


Αργά το βράδυ, μετά από πολλές ώρες στο δρόμο, ίδιος άνθρωπος, αλλά διαφορετικό πρόσωπο, διαφορετικό συναίσθημα, διαφορετική ενέργεια: χαρά και ειρήνη, η λογική του ανθρώπου που δραπέτευσε από την κόλαση! Αυτό ήταν, τελείωσε! Είναι ελεύθεροι !! Μεταξύ αγωνίας και έκστασης, η ζωή μπορεί να αλλάξει από ώρα σε ώρα...

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb.gr στην Ουκρανία: Πώς οι κάτοικοι της πόλης Λβιβ σώζουν τα αγάλματα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
13:27ΑΠΟΨΕΙΣ

Cirque de la France