Το πυρηνικό καταφύγιο των... ονείρων - Κοστίζει 316.000 ευρώ και προσφέρει απόλυτη ασφάλεια

Την ώρα που η παγκόσμια ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός Γ' Παγκόσμιου Πολέμου φουντώνει, τα πυρηνικά καταφύγια έχουν βγει προς πώληση!

Το πυρηνικό καταφύγιο των... ονείρων - Κοστίζει 316.000 ευρώ και προσφέρει απόλυτη ασφάλεια
1'

Το «σπίτι των ονείρων της αποκάλυψης» έχει βγάλει προς πώληση ένας Αμερικανός, με την τιμή του να ξεκινά από τα 316.000 ευρώ!

Πρόκειται για ένα καταφύγιο στην Μινεσότα, το οποίο κατασκευάστηκε το 1961, την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, όταν ΗΠΑ και Ρωσία ήταν έτοιμες να εξαπολύσουν πυρηνικό όλεθρο η μια στην άλλη.

Αν και φαινομενικά μοιάζει εξωτερικά με ένα συνηθισμένο σπίτι, διαθέτει οτιδήποτε χρειάζεται κάποιος για να παραμείνει ασφαλής στο απευκταίο σενάριο ενός πυρηνικού πολέμου.

Διαθέτει φυσικά πάνελ για ηλιακή ενέργεια και ένα υπόγειο το οποίο προσφέρει ασφάλεια από βομβαρδισμούς, ασύρματο επικοινωνίας ενώ το υπόγειο ασφαλίζει από μια ατσάλινη καταπακτή. Διαθέτει επίσης και θερμοκήπιο, ειδικά διαμορφωμένο ώστε οι κάτοικοί του να καλλιεργήσουν τους σπόρους που θα έχουν διασώσει από την πυρηνική επίθεση.

Το σπίτι χτίστηκε μετά από επιδότηση (!) που έδωσε η επιχείρηση που εργάζονταν οι Henrietta και Bud Chute, καθώς τότε ο πρόεδρος Κένεντι είχε διαμηνύσει σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό πως θα πρέπει να χτίσει καταφύγια στα σπίτια του.

Για την ιστορία το σπίτι κοστίζει 316.000 ευρώ και οι τοπικοί μεσίτες θεωρούν, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πως θα πουληθεί σχετικά άνετα.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσο κοντά βρέθηκε ο πλανήτης στον πυρηνικό όλεθρο;

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή