Forbes: «Ξεμένει» από στρατιώτες η Ρωσία - Στρατολογεί μαχητές από Συρία και Τσετσενία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπορεί η Ρωσία - σύμφωνα με το Forbes - να διαθέτει αρκετούς στρατιώτες για να καταλάβει τις ουκρανικές πόλεις, δεν έχει όμως ικανό αριθμό στρατευμάτων για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός δυνάμεων απαιτούνται και εντός της Ρωσίας για «καταστολή των αντιπολεμικών διαδηλώσεων»

Forbes: «Ξεμένει» από στρατιώτες η Ρωσία - Στρατολογεί μαχητές από Συρία και Τσετσενία
Ο στρατός της Ρωσίας έχει 280.000 μαχητές και οι ένοπλες δυνάμεις της έχουν συνολικά 900.000.
AP
3'

Mαχητές από τη Συρία στρατολογούν - σύμφωνα με το Forbes - οι Ρώσοι ενώ παράλληλα αναπτύσσουν παραστρατιωτικές μονάδες με μαχητές από την Τσετσενία.

Όπως υποστηρίζει το έγκριτο Αμερικάνικο περιοδικό Forbes στην on line έκδοσή του, πίσω από την αναζήτηση συμμάχων για να πολεμήσουν στο πλευρό τους, διαφαίνεται μια σοβαρή έλλειψη. «Eίναι πολύ πιθανό οι Ρώσοι να μην διαθέτουν αρκετά στρατεύματα για να επικρατήσουν στις ουκρανικές πόλεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το Forbes.

Το δημοσίευμα του Forbes.

Στοιχεία που παρουσιάζει το Forbes:

  • Περίπου 190.000 Ρώσοι στρατιώτες πιστεύεται ότι βρίσκονται στην Ουκρανία. Aμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος εκτίμησε τη Δευτέρα ότι μεταξύ 2.000 και 4.000 σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής στη σύγκρουση.
  • Ο στρατός της Ρωσίας έχει 280.000 μαχητές και οι ένοπλες δυνάμεις της έχουν συνολικά 900.000, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, σε σύγκριση με ένα σύνολο περίπου 210.000 στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
  • Η Ρωσία έχει επίσης περίπου 2 εκατομμύρια προσωπικό στις στρατιωτικές της εφεδρείες—μερικοί από τους οποίους έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Ουκρανία—αλλά το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου σημειώνει ότι «λίγοι είναι ενεργά εκπαιδευμένοι ή προετοιμασμένοι για πόλεμο».
  • Η Ρωσία μπορεί επίσης να στρατολογήσει νέα άτομα - καλώντας νεαρούς Ρώσους να στρατευθούν- αλλά ο Φρέντερικ Κάγκαν, ανώτερος συνεργάτης και διευθυντής του Critical Threats Project στο American Enterprise Institute, είπε στο Forbes ότι δεν θα εκπαιδεύονταν έγκαιρα για να αναπτυχθούν γρήγορα στην Ουκρανία.
  • Ο Ντμίτρι Γκόρενμπουργκ, ανώτερος επιστήμονας ερευνητής στο CNA, είπε στο Forbes ότι ενώ η Ρωσία έχει «αρκετό ανθρώπινο δυναμικό για να καταλάβει μεμονωμένες πόλεις», δεν έχει αρκετά στρατεύματα για να κρατήσει αυτές τις πόλεις καθώς χρειάζονται ολοένα και περισσότερες δυνάμεις για την «καταστολή» των διαδηλώσεων στη Ρωσία».

Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία επιβραδύνθηκε

Η Ρωσία έχει δώσει εντολή σε μεγάλο μέρος των στρατιωτικών της δυνάμεων στην Ουκρανία να περικυκλώσουν πόλεις-κλειδιά, επιβραδύνοντας έτσι την προέλασή της, υποστήριξε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

«Εξαιτίας της σθεναρής ουκρανικής αντίστασης, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έχει δεσμεύσει έναν αυξημένο αριθμό των δυνάμεων που έχει αναπτύξει για να περικυκλώσει πόλεις-κλειδιά. Ως εκ τούτου έχουν μειωθεί οι διαθέσιμες δυνάμεις που θα συνέχιζαν την προέλασή τους και επιβραδύνεται περαιτέρω η ρωσική πρόοδος», αναφέρει σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του βρετανικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, διαδηλώσεις κατά της ρωσικής κατοχής αναφέρθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε πόλεις της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Μόσχας. Στην Χερσώνα, μάλιστα, ο ρωσικός στρατός φέρεται να προχώρησε σε περίπου 400 συλλήψεις διαδηλωτών.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Πόλη – φάντασμα το Κίεβο! Έφυγαν 2 εκατ. κάτοικοι - Έτοιμοι για τη μεγάλη επίθεση οι Ρώσοι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή