Ζελένσκι: Τουλάχιστον 103 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 103 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε την Τετάρτη στο Facebook.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι
1'

O Ζελένσκι είπε στο βίντεο: «Χθες το βράδυ, τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να βομβαρδίζουν το ουκρανικό έδαφος, τις ειρηνικές πόλεις μας, τους πολίτες μας. Το Χάρκοβο και την ευρύτερη περιοχή ... Βομβάρδισαν τις ακτές της περιοχής της Οδησσού. Εκτόξευσαν πυραύλους στο Κίεβο. Χτύπησα τις μη στρατιωτικές υποδομές της Ζαπορίζνια».

Ενώ πρόσθεσε πως, «μέχρι σήμερα το πρωί (σ.σ. Τετάρτη 16/3), 103 παιδιά έχουν σκοτωθεί».

Ο Ζελένσκι είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προκαλέσει «εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη ζημιά» στην Ουκρανία από ό,τι στο Ντονμπάς σε οκτώ χρόνια πολέμου. Ο Ουκρανός πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι συνολικά 400 εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν καταστραφεί στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, με 119 να βρίσκονται στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι μίλησε με τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και ότι η Εισαγγελία της Ουκρανίας και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται για να «φέρουν τους εισβολείς στη δικαιοσύνη».

«Οι εισβολείς θα είναι υπεύθυνοι για όλα τα εγκλήματα πολέμου κατά των Ουκρανών», είπε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή