Εκλογές στη Γαλλία: Οι δημοσκοπήσεις «βλέπουν» νικητή το Μακρόν στο δεύτερο γύρο

Νικητής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα είναι ο Εμανουέλ Μακρόν , σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

O Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει τις εκλογές σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
O Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει τις εκλογές σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
1'

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinionway-Kea Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 72%. Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος των Οικολόγων Γιανικ Ζαντό κάλεσε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν, «χωρίς ευχαρίστηση, αλλά και χωρίς δισταγμό», τον Εμανουέλ Μακρόν

«Θα ρίξω το ψηφοδέλτιο υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν στην κάλπη για να αποτρέψω τη Μαρίν Λεπέν και την ακροδεξιά να αποκτήσουν εξουσία στη χώρα μας», γράφει σε άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde o Ζαντό.

Η τηλεθέαση της τηλεοπτικής «μονομαχίας»των δύο αντιπάλων ήταν μειωμένη σε σχέση με το 2017. Σχεδόν 15,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν χθες, Τετάρτη (20/4) το ντιμπέιτ Μακρόν - Λεπέν.

Πριν από πέντε χρόνια, σχεδόν 16,5 εκατομμύρια τηλεθεατές είχαν παρακολουθήσει την προεκλογική συζήτηση ανάμεσα στους δύο. Ο Μακρόν εμφανίστηκε πιο πειστικός, σύμφωνα με δημοσκόπηση, επέδειξε όμως και αλαζονεία στην κρίσιμη τηλεμαχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στη Γαλλία:Τα 9 σημεία που έκριναν το ντιμπείτ Μακρόν-Λεπέν -Το «αποτύπωμά» τους στις κάλπες

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή