Έγραψε ιστορία: Πήγε από Νέα Υόρκη, Ιρλανδία σε 112 ημέρες κάνοντας κωπηλασία – Δεν ήξερε κολύμπι

Ο Ντάμιαν Μπρόουνι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διένυσε τα 3.450 ναυτικά μίλια στον Ατλαντικό για να φτάσει από την αμερικανική ήπειρο, στη Μεγάλη Βρετανία

Έγραψε ιστορία: Πήγε από Νέα Υόρκη, Ιρλανδία σε 112 ημέρες κάνοντας κωπηλασία – Δεν ήξερε κολύμπι
1'

Ιστορία κατάφερε να γράψει ο 42χρονος Damian Browne αφού μέσα σε 112 ημέρες κάνοντας κουπί διένυσε μία απόσταση 3.450 ναυτικών μιλίων, από τη Νέα Υορκη έως το Γκάλγουεϊ, στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο 42χρονος Damian Browne ξεκίνησε το ταξίδι των 3.450 ναυτικών μιλίων μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού από το Chelsea Piers στις 14 Ιουνίου.

Ο πρώην επαγγελματίας παίκτης του ράγκμπι χρησιμοποίησε ένα σκάφος 20 ποδιών με το όνομα Cushlamachree, κάνοντας κουπί και παλεύοντας με τα κύματα του ωκεανού για για 2.686 ώρες.

https://www.instagram.com/p/CjQH57JP5w9

Ο Μπρόουνι επέστρεψε σώος στο σπίτι του, όπου τον υποδέχτηκαν σαν ήρωα αρκετοί υποστηρικτές του και βέβαια η οικογένειά του. «Δεν μπορώ να εξηγήσω πόσο δύσκολες ήταν οι συνθήκες, προφανώς είναι ο Βόρειος Ατλαντικός και είναι πολύ μεταβλητός και κάθε αλλαγή που φαινόταν ότι έπαιρνα ήταν αρνητική», δήλωσε στην Irish Independent.

https://www.instagram.com/p/CihmV8Lq_2w

«Με χτυπούσε συνεχώς με αντίθετα ρεύματα, οπότε ήταν απίστευτα αγχωτικό, γιατί έχανες απόσταση, σε πήγαινε πίσω και μετά προσπαθούσες να καλύψεις ξανά το χαμένο έδαφος», συνέχισε ο πρώην αθλητής. «Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επίδραση που έχει είναι στα χέρια σου. Τα κουπιά μπορούν να ξεκολλήσουν από τα χέρια σου πολύ εύκολα αν δεν προσέξεις», πρόσθεσε.

Το κατόρθωμα είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο επειδή ο Browne δεν μπορεί να κολυμπήσει - και δεν σκοπεύει να μάθει σύντομα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα