Φινλανδία: Ήταν μεθυσμένος εν ώρα υπηρεσίας ο υπουργός Οικονομίας;

Ο υπουργός Οικονομίας της Φινλανδίας αρνείται ότι ήταν μεθυσμένος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, καθώς πληθαίνουν οι σχετικές αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης

 Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομίας αρνείται ότι είναι μεθυσμένος στη δουλειά
Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομίας αρνείται ότι είναι μεθυσμένος στη δουλειά
ΑΡ
2'

«Το αλκοόλ δεν έχει επηρεάσει τα εργασιακά μου καθήκοντα με κανέναν τρόπο», διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ο Mίκα Λίντιλα. Ο υπουργός Οικονομίας της Φινλανδίας διέψευσε σθεναρά τις αναφορές των τοπικών ΜΜΕ ότι ήταν μεθυσμένος εν ώρα υπηρεσίας και μάλιστα σε περισσότερες από μία περιπτώσεις.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές στον φινλανδικό Τύπο, ο Λίντιλα φέρεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν απάντησε σε ερωτήσεις στο εθνικό κοινοβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο και επίσης ενώ έδινε το παρών σε εορταστικό δείπνο που παρέθεσε ο βασιλιάς της Σουηδίας τον Μάιο.

Η φινλανδική ταμπλόιντ εφημερίδα Iltalehti ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός πίνει τακτικά κρασί και κονιάκ κατά τη διάρκεια επαγγελματικών ταξιδιών και υπήρξε εμφανώς μεθυσμένος σε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις. Αλλά ο 56χρονος, ο οποίος είναι βουλευτής του φιλελεύθερου Κόμματος του Κέντρου από το 1999, λέει ότι δεν έχει πρόβλημα με το αλκοόλ.

«Εάν είστε στο κοινοβούλιο για 24 χρόνια, [περνώντας] περισσότερα από έξι χρόνια ως μέλος της κυβέρνησης, τότε μια τέτοια καριέρα δεν θα ήταν δυνατή εάν το αλκοόλ έπαιζε τόσο μεγάλο ρόλο», δήλωσε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Yle τη Δευτέρα (6/3).

«Το αλκοόλ δεν έχει επηρεάσει τα εργασιακά μου καθήκοντα με κανέναν τρόπο και δεν άκουσα κανέναν να λέει ότι έχει επηρεάσει τα εργασιακά μου καθήκοντα», πρόσθεσε. Η Φινλανδία διεξάγει γενικές εκλογές στις 2 Απριλίου και ο Λίντιλα δήλωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει υποψηφιότητα για επανεκλογή. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του POLITICO, το Κόμμα του Κέντρου είναι αυτή τη στιγμή τέταρτο και φέρεται να συγκεντρώνει το 10% των ψήφων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή