«Dressed to a Tea»: Ενδύματα με χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού από Ruby Silvious
Γνωστή για τις μινιατούρες ζωγραφιές της στις οποίες ως καμβά χρησιμοποιεί φακελάκια τσαγιού, η Ruby Silvious επέκτεινε τη χρήση του υλικού, χρησιμοποιώντας το ως ύφασμα για έργα μεγαλύτερης κλίμακας εμπνευσμένα από την οικογένειά της και το ενδιαφέρον της για τη μόδα.
«Είναι φυσικό που η τέχνη μου πάντα εμπνεόταν από τη μόδα. Η γιαγιά μου από την πλευρά της μητέρας μου ήταν απίθανη μοδίστρα. Ήμουν μόλις 20 χρονών όταν μετανάστευσα από τις Φιλιππίνες στις ΗΠΑ και η πρώτη μου δουλειά ήταν στο Bergdorff Goodman (σ.σ. το πολυκατάστημα πολυτελείας) στη Νέα Υόρκη» είπε, μιλώντας στο Colossal.
Δείτε την gallery:
H Silvious άρχισε να δημιουργεί ενδύματα το 2015, παρακινούμενη από τη γοητεία που ασκούσαν πάνω της οι διάφορες μέθοδοι μπατίκ, βαψίματος και συναρμολόγησης διαφορετικών κομματιών. «Έχω μαζέψει καλάθια με χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού, όχι μόνον από δική μου κατανάλωση αλλά και από φίλους και την οικογένειά μου που γενναιόδωρα συνέβαλαν στην ολοένα αυξανόμενη συλλογή μου» εξομολογήθηκε. Έχει ήδη δημιουργήσει πάνω από 10 κανονικού μεγέθους κιμονό, για την ολοκλήρωση των οποίων απαιτήθηκαν μέχρι και 800 χρησιμοποιημένα φακελάκια. Στις κρεασιόν της πρόσφατης σειράς της - με επωνυμία «Dressed to a Tea» - χρησιμοποιεί περίπου 75 με 125 φακελάκια για κάθε μία: αδειάζει το κάθε φακελάκι, το ισιώνει, το σιδερώνει και ακολούθως τα κολλάει μαζί δημιουργώντας πουκάμισα, σλιπ ή παιδικά φορέματα.
«Κάποια από τα φακελάκια έχουν πάνω τους μονοτυπίες, και τα απλούστερα σχέδια συναρμολογούνται με άχρωμα ή ελαφρώς βαμμένα φακελάκια· κάτι που τους δίνει μια πιο ντελικάτη και εύθραυστη όψη» εξήγησε. Στις 29 Απριλίου ολοκληρώθηκε ατομική έκθεσή της στο μουσείο Ostfriedsisches Teemuseum, στη Norden της Γερμανίας.